Regenerarea pieței Gării de Nord intră în linie dreaptă. Primăria S1 a demarat un concurs de proiecte

Joi, 29 Iulie 2021, ora 10:25 2274 citiri
Piața Gării de Nord ar urma să fie regenerată FOTO Facebook/ Gara de Nord

Primăria Sectorului 1 intenţionează să iniţieze un concurs de soluţii pentru un proiect de regenerare urbană a spaţiului public aferent Pieţei Gării de Nord.

Potrivit unui comunicat, o primă discuţie pe tema impactului regenerării urbane a acestui spaţiu public a avut loc miercuri, la întâlnire participând specialişti din zona arhitecturii, urbanismului, designului urban, peisajului, sociologiei, antropologiei, mobilităţii şi incluziunii pentru a sintetiza opinii necesare structurării ulterioare a unui bun concurs de soluţii.

"Gara de Nord este principala poartă feroviară a României care face parte din patrimoniul arhitectural bucureştean şi naţional. De aceea, întreaga zonă a Gării de Nord trebuie regândită cu atenţie din punct de vedere arhitectural şi al mobilităţii urbane pentru a răspunde necesităţilor unei capitale europene. Acest proiect va avea la bază un concurs de soluţii organizat în mod transparent, care va implica cei mai buni specialişti din domeniul arhitecturii şi urbanismului", a declarat primarul Clotilde Armand, citată în comunicat.

Întâlnirea a fost organizată de Ordinul Arhitecţilor din România - filiala Bucureşti, alături de Primăria Sectorului 1, în cadrul Anualei de Arhitectură Bucureşti 2021, ediţia a XIX-a, şi s-a dorit a fi o etapă preliminară care a avut ca scop sintetizarea celor mai bune idei comune despre spaţiul public al Gării de Nord şi identificarea impactului asupra ţesutului urban-arhitectural-social existent, asupra structurii de mobilitate din zonă şi asupra importanţei lui la nivelul întregului oraş, se mai arată în comunicat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com