Primaria Bucuresti a inceput lupta impotriva capuselor si tantarilor

Joi, 09 Aprilie 2020, ora 13:45
3245 citiri
Primaria Bucuresti a inceput lupta impotriva capuselor si tantarilor
Foto: Primaria Capitalei

Primaria Bucuresti anunta ca a demarat joi campania de combatere a capuselor si larvelor de tantari din Capitala, campanie care se va derula etapizat, pana la toamna.

"Astfel, pentru combaterea larvelor de tantari, pentru anul 2020, au fost prevazute 6 tratamente de larvicizare, care se vor realiza etapizat, in perioada aprilie-noiembrie 2020", se arata intr-un comunicat de presa remis joi Ziare.com.

In intervalul mentionat, echipele de dezinsectie "vor interveni pe toate malurile lacurilor din Capitala, in sistemul de apa si canal administrat de ApaNova, dar si in reteaua de canalizare administrata de Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti, locuri in care se intalnesc, cu predilectie, larvele de tantari".

Substanta folosita este VECTOBAC (larvicid biologic) - avizata de Comisia Nationala pentru Biocide (aviz nr. RO/2017/0202/MRA/FR-2015-0038).

"Pentru a putea combate eficient aparitia populatiei de tantari precum si pentru a impiedica dezvoltarea coloniilor de larve, Compania Municipala Eco Igienizare solicita sprijinul cetatenilor si al firmelor care au in administrare terenuri si spatii virane, sa se asigure ca nu exista acumulari de apa si sa evite pastrarea rezervoarelor cu apa si deseuri pe proprietati", se mai precizeaza in comunicat.

In ceea ce priveste combaterea capuselor, pentru anul in curs au fost prevazute 5 tratamente cu substanta MICROSIN (insecticid) - avizata de Comisia Nationala pentru Biocide (aviz nr. 1561BIO/18/12.24). Acestea se vor realiza in perioada aprilie-iunie.

"Astfel, se va interveni, pe timpul zilei, in toate parcurile si spatiile verzi din Municipiul Bucuresti, precum si pe spatiile verzi din proximitatea blocurilor de locuinte", mai precizeaza Primaria Capitalei.

Conform sursei citate, decizia de demarare a campaniei de dezinsectie are la baza inclusiv "previziunile emise de meteorologi, care anunta temperaturi ridicate pentru aceasta perioada", dar si informatia ca, "odata cu inceperea sezonului cald, aparitia tantarilor si a capuselor favorizeaza transmiterea unor boli extrem de periculoase pentru sanatatea oamenilor".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#campanie dezinsectie tantari capuse Bucuresti , #primaria
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
Iar Romania ar trebui sa inceapa lupta cu toti parazitii si toate...