Un primar a încercat să mușamalizeze accidentul făcut cu mașina Consiliului Județean. A căzut cu ea în șanț și a ascuns-o în boscheți

Joi, 29 Iulie 2021, ora 17:203174 citiri
Un primar a încercat să mușamalizeze accidentul făcut cu mașina Consiliului Județean. A căzut cu ea în șanț și a ascuns-o în boscheți
Toată partea din dreapta-faţă este afectată, portierele din dreapta sunt zgâriate şi îndoite FOTO Ziaruldeiasi.ro

Primarul liberal din Schitu Duca, județul Iași, Grigore Corciovă, a acroșat un cap de pod și a ajuns în șanţul betonat din satul Slobozia, comuna Schitu Duca. Autoturismul Ford Focus de culoare neagră a fost scos din șanț cu tractorul.

Reporterii Ziarului de Iaşi au găsit ieri, 28 iulie, autoturismul serios avariat, într-o curte din apropiere. Martorii au spus că accidentul a avut loc cu o zi înainte, după-amiaza.


Întrebat despre accident, primarul a negat iniţial că ar fi fost la volan, apoi nu a mai răspuns la telefon.

Reporterii de la Ziarul de Iași au descoperit că accidentul nu era anunţat la Poliţie, fiind raportat abia a doua zi de la faptă.

Șefii Consiliului Județean Iași spun că mașina nu mai este a lor, fiind predată la Schitu Duca, la colegul lor din PNL. Totuși, niciun document de la Consiliul Județean nu arată că maşina ar fi fost predată acolo, pentru asta fiind nevoie de votul plenului.

Transferul se poate face însă şi prin simpla dispoziţie a preşedintelui CJ, dar numai când bunul respectiv este propus spre casare.

Pe pagina de internet a Consiliului, la secţiunea „Transparenţă decizională”, nu este afişată nicio dispoziţie emisă de şeful instituției anul acesta.

Surse din poliție au confirmat că "autorul accidentului" s-a prezentat la sediu pentru obţinerea dovezii de la poliţie, necesară pentru repararea vehiculului.