Prima victorie pentru locuitorii din Sebes, care nu vor o noua fabrica poluanta

Vineri, 16 Ianuarie 2015, ora 14:04
2451 citiri
Prima victorie pentru locuitorii din Sebes, care nu vor o noua fabrica poluanta
Foto: Bambuster

Locuitorii din Sebes au avut o prima victorie in lupta cu investitorul Kronospan, care vrea sa construiasca o noua fabrica de formaldehida, substanta considerata cancerigena.

Dupa ce mii de oameni au protestat, duminica trecuta, fata de deschiderea uzinei in Sebes, Ministerul Mediului a suspendat procedura de avizare a constructiei.

Reprezentantii ministerului au anuntat ca procedura de acordare a autorizatiei va fi suspendata, in urma unor contestatii depuse de doua ONG-uri. Astfel, procesul de avizare va fi intrerupt pana la finalizarea analizarii reclamatiilor si a documentatiei depuse la Agentia pentru Protectia Mediului Alba.

"Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) a luat act de manifestarile stradale care au avut loc duminica, 11 ianuarie 2015, in municipiul Sebes, fata de constructia, in oras, a unei fabrici de formaldehida.

MMAP a primit, in cursul zilei de luni, 12 ianuarie 2015, cele doua contestati privind decizia de revizuire a autorizatiei integrate de mediu pentru SC Kronospan Sebes SA, inaintate de doua organizatii non-guvernamentale reprezentative din domeniul protectiei mediului.

Astfel, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Gratiela Gavrilescu, a dispus demararea procedurii de analiza a contestatiilor inregistrate", se arata intr-un comunicat al Ministerului Mediului.

Un protest a avut loc, duminica, la Sebes, unde circa 2.000 de persoane au iesit in strada pentru a manifesta fata de construirea noii fabrici de formaldehida.

Protest la Sebes fata de Kronospan, care construieste o noua fabrica de formaldehida

"Campania 'Opriti poluarea in Sebes!' a fost initiata de catre locuitorii orasului, organizati in Grupul de Initiativa Civica Sebes, grup infiintat ca urmare a deciziilor favorabile pentru S.C. Kronospan S.A. de a deschide o noua instalatie de formaldehida cu o capacitate de 60.000T/an", se arata pe pagina Uniti Salvam.

Oamenii solicita autoritatilor sa ia cat mai repede masuri urgente pentru oprirea poluarii orasului Sebes. De asemenea, locuitorii zonei cer interzicerea continuarii activitatii Kronospan, atat timp cat nu se respecta cu strictete normele europene de protectia mediului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#fabrica Sebes poluare, #fabrica Sebes protest, #fabrica Sebes Kronospan , #poluare