Prima plata a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei se va face pana in 21 decembrie

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 21:21 1583 citiri
Foto: arhivafoto.ro

Ajutoarele pentru incalzirea locuintei vor fi platite pana in 21 decembrie, prima transa, de aproximativ 13,5 milioane de lei, urmand sa fie achitata, in aceasta saptamana, in localitatile care au transmis pana in 3 decembrie situatia cu beneficiarii, informeaza, marti, Ministerul Muncii.

Persoanele care au depus, pana in 20 noiembrie, cereri pentru a primi ajutoare de incalzire a locuintei lemne, carbuni ori combustibili petrolieri vor primi, in cursul lunii decembrie, suma aferenta ajutorului.

O prima plata a acestor ajutoare, aproximativ 13,5 milioane lei, va fi efectuata in cursul acestei saptamani pentru cetatenii din localitatile care au transmis pana in 3 decembrie situatia cu beneficiarii de ajutoare de incalzire a locuintei lemne, carbuni ori combustibili petrolieri.

"Astfel, pana la sfarsitul acestei saptamani, vor beneficia de ajutor familiile din aproximativ 60 la suta din totalul localitatilor din tara, respectiv in jur de 338.000, urmand ca, pentru restul beneficiarilor, plata ajutoarelor de incalzire sa se efectueze pana pe 21 decembrie", se arata in comunicat.

Ministerul Muncii mai precizeaza, referitor la ajutoarele pentru incalzirea cu energie termica si gaze naturale, ca acestea vor fi platite, ca in fiecare an, direct furnizorilor, pe masura primirii de la acestia a situatiilor, confirmate de primar, care stabilesc cuantumul efectiv al ajutorului, in functie de consumul inregistrat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News