Preotul Visarion Alexa: Se prognoza ca Romania va deveni cea mai laica tara, dupa evenimente precum #Colectiv. Dar nu a fost asa

Duminica, 28 Aprilie 2019, ora 09:00
18690 citiri
Preotul Visarion Alexa: Se prognoza ca Romania va deveni cea mai laica tara, dupa evenimente precum #Colectiv. Dar nu a fost asa
Foto: Facebook/Visarion Alexa

Parintele Visarion Alexa, paroh al bisericii Pogorarea Sfantului Duh si Sfantul Nicolae - Militari, afirma ca Pastele inseamna, pentru crestini, acelasi lucru ca acum 2000 de ani cand Iisus a inviat, si indeamna la promovarea iubirii, pacii si iertarii in viata personala si in comunitate pentru a imputina raul din lume.

"Pastele inseamna acelasi lucru ca acum 2.000 de ani, cand Iisus a inviat. Nu s-a schimbat nimic in istoria Pastelui, are aceleasi semnificatie si aceeasi putere din toate timpurile pentru ca evenimentul Invierii Domnului este ceva ce anunta, de fapt, invierea noastra. Si atunci nu se poate schimba nimic din planul lui Dumnezeu oamenii", a declarat preotul Alexa pentru Agerpres.

El sustine ca, desi "multi dintre crestini, la ora actuala, desi sunt botezati, nu mai cred in inviere", pe care o vad ca pe "o istorie, o poveste, o metafora", setea de spiritualitate autentica este actuala in randul tinerilor din tara noastra.

"Se prognoza despre Romania ca va deveni cea mai laica tara, mai ales dupa evenimente cum a fost Colectiv, care au pus la incercare Biserica. Nu s-a intamplat asta. Tinerii sunt prezenti in biserici. Cei mai numerosi enoriasi din bisericile, cel putin in Capitala sau in marile orase ale Romaniei, sunt tinerii, semn ca setea de Dumnezeu, setea de spiritualitate autentica este actuala in randul tinerilor si isi doresc sa aiba o viata spirituala", a spus pr. Visarion Alexa.

Preotul considera ca "avem datoria sa imputinam raul in lume".

"Vedem mari atrocitati, care, in 2019, in plina civilizatie umana, se intampla in lume razboaie, atentate, 300 de morti in Sri Lanka in bisericile catolice in ziua de Pasti. Avem datoria sa imputinam raul in lume. Noi crestinii mai ales. N-avem de purtat nici un razboi. Crestinii autentici n-au purtat razboaie. Au fost uneori politizati si acele razboaie au fost unele influentate politic. Iisus spune in Gradina Ghetsimani lui Petru care scosese sabia: 'Petre, baga sabia in teaca!'. Nu avem nici un razboi de purtat. Singura noastra arma de a imputina raul in lume este iubirea. Cred ca acesta este imperativul pe care l-as pune in inima tuturor crestinilor. Sa ne facem mesageri ai iubirii si ai pacii. Acolo unde se intampla un razboi, mi-as dori foarte mult sa vina un crestin care sa spuna mereu. 'E momentul sa incetam acest razboi!'. (...) E amarnic sa vezi o tara majoritar crestina unde cearta, mania, razbunarea, agresivitatea sunt, ca sa spun asa, frontispiciul sau piatra de temelie pentru viata de zi cu zi", a spus pr. Alexa.

El indeamna la "invierea in noi a iubirii si iertarii".

"Invierea lui Iisus vine cu un mesaj puternic. Daca invierea noastra se va intampla undeva in viitor, atunci sa inviem in noi iubirea, iertarea. Uneori avem impresia ca sunt cuvinte desuete si prea uzitate, prea generale. Dar daca incepi sa el practici la nivel personal - iubeste, iarta, fa pace - poti sa faci asta in casa ta, la job, pe strada. Noi, bucurestenii, suntem disperati de trafic, unde se intampla intr-o zi normala cele mai mari violente. Fa pace acolo unde esti! Fa pace pe unde mergi! Arata-ti pacea si dragostea! Pentru ca Iisus zice foarte frumos: 'Prin aceasta va vor cunoaste ca sunteti ucenicii mei, pentru ca in jurul vostru veti radia pacea si iubirea'. Degeaba te numesti crestin, daca nu poti face asta. Nici macar nu mai poti uza de numele de crestin, daca nu poti face in jurul tau, cu cei din jurul tau, cu cei din casa ta, cu cei din neamul tau pace", a mai spus preotul.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#mesaj Paste Visarion Alexa, #mesaj Visarion Alexa , #sarbatoare