Preotul și preoteasa dintr-un sat din Dolj au murit de COVID-19. Nu erau vaccinați

Sambata, 23 Octombrie 2021, ora 12:387351 citiri
Preotul și preoteasa dintr-un sat din Dolj au murit de COVID-19. Nu erau vaccinați
Preotul Aurel Dolea avea 46 de ani FOTO Facebook/ Aurel Dolea

Un preot infectat cu SARS-CoV-2 a murit, după ce a dezvoltat o formă gravă a bolii. La două zile după deces şi soţia acestuia a decedat. Aceştia erau părinţii a doi băieți, care acum au rămas orfani.


Aurel Dolea avea 46 de ani. De aceeași vârstă era și preoteasa lui. Împreună aveau doi băieți, unul de 7 și unul de 21 de ani.

Starea de sănătate a preotului, care slujea în comuna doljeană Orodel, s-a agravat de la o zi la alta. Acesta a fost transferat la Institutul „Marius Nasta”, din Bucureşti, unde a decedat. Și soția sa s-a infectat și la scurt timp după decesul preotului a murit și ea. Ambii soți erau nevaccinați.

„Nu s-au vaccinat, poate aveau şansă să scape, dar uite s-au dus, şi soţia, şi el, au murit. Rămaseră copiii aşa, singuri. Am auzit când vorbea, ultimele lui cuvinte, şi a spus: Dacă mă vaccinam, poate aveam şanse, copiii mei să se ducă să se vaccineze, le-a transmis. Şi astea au fost ultimele cuvinte şi a murit”, a povestit o localnică, potrivit Digi24.

Preotul slujea de 14 ani în comuna natală Orodel, din Dolj.

„N-avem niciun preot acum, am rămas descoperiţi. Trebuie să apelăm, să vedem, la comunele vecine, la preoţi pentru înmormântări, pentru slujbele care se fac săptămânal duminica la biserică. Durere. Şi dezamăgirea este mare de tot”, a declarat primarul localităţii Orodel, Jane Vâlcomeanu.

Preotul în vârstă de 46 de ani nu era cunoscut cu alte probleme de sănătate. În schimb, soţia sa avea diabet.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News