Preotul Necula: O mare bătălie va urma în perioada post-COVID. Am uitat că oamenii au nevoie de căldură omenească

Vineri, 10 Decembrie 2021, ora 11:33
3167 citiri
Preotul Necula: O mare bătălie va urma în perioada post-COVID. Am uitat că oamenii au nevoie de căldură omenească
Parintele Constantin Necula FOTO Facebook

Preotul Constantin Necula avertizează că după pandemia de COVID-19 urmează o mare bătălie, pentru că în aceşti ani pandemici "am uitat că oamenii au nevoie de sprijin, de comunicare, de galerie, de mână întinsă, de căldura omenească".

"Îi mulţumesc de prezentare, că altfel iar o să se întrebe cineva, ce caută un popă, domne, la un congres de psihiatrie. Aş zice că mai bine să râdă la noi, decât la dumneavoastră sau mai bine să se bucure cu noi, decât cu medicii legişti. (...)

Din acest motiv, astăzi sunt aici şi ca să exprim sprijinul nostru în marea bătălie care va urma în perioada post-COVID. Atenţi la măşti, la pastile, la supozitoare, la căşti, la ATI-uri, am uitat că oamenii au nevoie de sprijin, de comunicare, de galerie, de mână întinsă, de căldura omenească şi deja rezultatele le-aţi văzut.

E drept că politicienii noştri nu cred în mesajul psihiatrilor, ci al altor primari din alte ţări. Aţi văzut ce furori a făcut articolul primarilor, mai mari decât apelul psihiatrilor, că ţara e în derivă. Vă rog să ţineţi aproape unii de ceilalţi", a spus preotul Constantin Necula, vineri, în deschiderea Conferinţei Naţionale "Psihiatrie şi Psihologie Medico-Legală".

În calitate de preşedinte al "Crucii Albastre din România", Constantin Necula a precizat că, "alcoolicii şi dependenţii de alcool, de droguri şi de jocuri de noroc fac parte integrantă din ceea ce înseamnă caricaturizarea sufletului de dragul economicului."

Prodecan al Facultăţii de Teologie din Sibiu, preotul Constantin Necula a povestit cum şi un medic legist l-a ajutat să îl cunoască pe Dumnezeu.

"În al doilea rând trebuie să vă spun că sunt un copil crescut la Braşov de un medic legist, până la urmă, pentru că în clasa a zecea am avut şansa ca domnul doctor Moga, în vremea aceea medicul legist al unei regiuni foarte mari din ţară, să ne ia pe colegii mei de clasă să ne înveţe anatomia acolo. Îi datorez omului acela, mai mult despre cunoaşterea lui Dumnezeu, decât multor teologi, pentru că eu cred că cel care cunoaşte omul în profunzimile sale, se apropie şi mai mult de Dumnezeu", a mai spus Necula.

Peste 600 de specialişti din patru ţări, participă vineri şi sâmbătă, la prima conferinţă naţională de psihiatrie şi psihologie medico-legală, organizată de Spitalul Clinic de Psihiatrie din Sibiu, la Facultatea de Medicină şi cu transmitere online.

Antrenor demis după ce a avut o aventură cu una dintre jucătoarele sale
Antrenor demis după ce a avut o aventură cu una dintre jucătoarele sale
Leicester a anunţat joi că l-a demis pe antrenorul echipei feminine, Willie Kirk, pentru că a încălcat codul de conduită. Potrivit presei britanice, acesta ar fi avut o aventură cu o...
Motivul pentru care cea mai experimentată tenismenă refuză să joace pentru România
Motivul pentru care cea mai experimentată tenismenă refuză să joace pentru România
În vârstă de 36 de ani, Monica Niculescu este cea mai experimentată jucătoare de tenis din România, având aproape 20 de sezoane în circuitul WTA. În ultima perioadă, ea s-a axat pe...
#preot, #Necula, #post pandemie, #probleme, #oameni , #biserica