Preocuparea unui deputat USL: Vrea sa existe o zi oficiala a ... primarului

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 23:01 1326 citiri
Foto: Mesagerul de Neamt

Deputatul de Neamt Marian Enache (UNPR) a depus o propunere legislativa care prevede ca ziua de 18 februarie sa fie declarata oficial drept Ziua primarului.

Ziua a fost aleasa pentru a aminti de data de 18 februarie 1926, cand au avut loc primele alegeri locale din Romania moderna, organizate in baza prevederilor Constitutiei din anul 1923.

In expunerea de motive, inaintata de deputatul de Neamt, se arata, printre altele, ca "Pentru sarbatorirea Zilei Primarului, autoritatile administratiei publice locale pot marca evenimentul prin manifestari si actiuni publice dedicate acestei zile. In acest sens, Societatea Romana de Televiziune si Societatea Romana de Radiodifuziune vor include in programele lor emisiuni dedicate Zilei Primarului", informeaza Mesagerul de Neamt.

Contactati de sursa citata, unii primari din Neamt s-au aratat incantati de idee.

"Fiecare dintre noi se zbate sa realizeze ceva pentru comunitatea care l-a ales si, la fel cum si politia, si jandarmeria, si pompierii au o zi a lor, asa ar trebui sa fie si in cazul sefilor administratiei publice locale", a declarat Ionel Ciubotaru, primarul orasului Roznov.

La randul sau, Ion Rotaru, primarul comunei Alexandru cel Bun a comentat: "Foarte buna initiativa, pentru ca avem si noi nevoie de o zi a noastra, odata pe an, in care sa putem manca si bea pe saturate".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News