Peste 50% din populația Bucureștiului s-a vaccinat contra COVID-19. Care este procentul la nivel național

Marti, 28 Septembrie 2021, ora 15:47
2574 citiri
Peste 50% din populația Bucureștiului s-a vaccinat contra COVID-19. Care este procentul la nivel național
33% din populația României s-a vaccinat contra COVID-19 FOTO Hepta.ro

Acoperirea vaccinală anti-COVID la nivel naţional este de aproximativ 33%, iar în Bucureşti de 51,13%, a informat, marţi, într-o conferinţă de presă, coordonatorul campaniei de imunizare, Valeriu Gheorghiţă.

"Acoperirea vaccinală la nivel naţional din populaţia eligibilă rezidentă cu vârstă de peste 12 ani este de aproximativ 33%. Practic o treime din populaţia României în momentul de faţă este vaccinată cu cel puţin o doză, majoritatea sunt persoane vaccinate cu schemă completă. În ceea ce priveşte acoperirea vaccinală pe Municipiul Bucureşti, în momentul de faţă, este de 51,13%. Toate judeţele, exceptând unul singur, au rată acoperire vaccinală de peste 20%", a precizat el.

Potrivit şefului CNCAV, în prezent, sunt active 635 de centre de vaccinare cu 914 fluxuri de imunizare.

Valeriu Gheorghiţă a adăugat că, odată cu începerea administrării dozei a treia, au fost redeschise centre de vaccinare anti-COVID care au avut activitatea suspendată.

"Ca urmare a creşterii adresabilităţii şi a nevoii de a permite un acces cât mai mare la vaccinare pentru toţi cei care doresc să efectueze doza de rapel au fost redeschise o parte din centrele de vaccinare - aproximativ 20% din centrele care au avut activitatea suspendată temporar s-au redeschis, astfel încât astăzi avem 635 de centre active, în total având 914 fluxuri de vaccinare, ceea ce înseamnă peste 100.000 de persoane capacitatea de vaccinare reală zilnică la care se adaugă posibilităţile celelalte de vaccinare - fie în unităţile medicale în cazul în care vorbim de pacienţii cronici sau ceilalţi pacienţi internaţi", a explicat el.

Până la 27 septembrie au fost vaccinate anti-COVID peste 422.500 de persoane în cabinetele medicilor de familie, majoritatea în mediul rural.

"În momentul de faţă, se înregistrează activităţi de vaccinare în 2.875 de cabinete de medicină de familie. Este un număr în creştere. (...) Sunt aproximativ 150 de spitale în care se poate efectua vaccinarea pacienţilor cronici, fiind vaccinaţi peste 8.800 de pacienţi. În 27 de spitale private au fost vaccinaţi până la acest moment peste 1.983 de pacienţi", a adăugat preşedintele CNCAV.

Potrivit acestuia, la o şcoală din Bucureşti au fost imunizate, marţi, 85 de persoane - elevi, părinţi şi cadre didactice - cu ajutorul unei echipe mobile.

"Activitatea va continua. (...) Până la acest moment, au fost vaccinaţi peste 400 de elevi în unităţile de învăţământ cu ajutorul echipelor mobile sau la centrele de vaccinare din proximitate", a completat Valeriu Gheorghiţă.

Opinia lui Gigi Becali despre post: "Dacă mănânci mult, te uiți după femei"
Opinia lui Gigi Becali despre post: "Dacă mănânci mult, te uiți după femei"
Gigi Becali este un tip credincios, care respectă cu strictețe posturile din preajma marilor sărbători. Nu face excepție nici postul Paștelui, care se află în derulare. Patronul FCSB a...
Cine sunt prezentatorii celui mai nou canal tv de sport din România
Cine sunt prezentatorii celui mai nou canal tv de sport din România
Noul canal al Televiziunii Române, TVR Sport intră în emisie sâmbătă, 30 martie 2024, la ora 07.00. Televiziunea Publică anunță că TVR SPORT este al 14-lea canal al instituției şi va...
#vaccin COVID 19, #Bucuresti, #Romania, #Valeriu Gheorghita , #vaccin covid