PNL promite ca dubleaza salariile medicilor imediat ce ajunge la guvernare

Sambata, 27 August 2016, ora 17:007635 citiri
PNL promite ca dubleaza salariile medicilor imediat ce ajunge la guvernare
Foto: Facebook /Alina Gorghiu

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a declarat ca imediat ce vor ajunge la guvernare liberalii vor dubla salariile medicilor si vor construi 8 spitale regionale precum si sute de Case ale medicului.

"80% dintre absolventii de Medicina vor sa plece din Romania. Cand trebuie sa mearga la medic sau au nevoie sa se interneze intr-un spital de stat, aceeasi dorinta ii incearca si pe pacienti.

PNL are un plan ambitios pentru Sanatate: dublarea salariilor medicilor inca de la inceputul guvernarii, construirea celor 8 spitale regionale pe care PSD nici nu le-a inceput cat a fost la putere, 900 de constructii tip Casa medicului - cabinet medical si locuinta pentru medicii din rural si din orasele mici. Un guvern liberal le va putea duce la indeplinire. Nu vom putea rezolva criza din Sanatate fara sa directionam resurse importante spre acest sector", a declarat Alin Gorghiu.

Conform unui sondaj al Fundatiei Colegiului Medicilor din Bucuresti, peste 80% dintre medicii tineri iau in considerare posibilitatea de a pleca din Romania, cele mai mari nemultumiri fiind legate de salarii si de conditiile de munca.

Doar 10% dintre medicii tineri care au raspuns sondajului au declarat ca nu au avut niciodata intentia de a parasi Romania.

Guvernul Ciolos a anuntat recent ca va da mai multi bani medicilor pentru garzi suplimentare, de la 1 octombrie.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
P.S.D.Erie
rank 5
Doresc disparitia PSD
rank 5
Noi, PNL, vom realiza ceiace PSD a promis, mintind elecdtoratul...