PNL ii explica lui Ciolos de unde poate face rost de bani pentru mame

Luni, 28 Martie 2016, ora 08:51
3568 citiri
PNL ii explica lui Ciolos de unde poate face rost de bani pentru mame
Foto: Facebook/Cristina Pocora

PNL ofera Guvernului Ciolos o idee referitor la resursele necesare pentru majorarea indemnizatiei de crestere a copilului (aflata in dezbatere in Parlament). Premierul Dacian Ciolos a avertizat in weekend ca nu sunt fonduri pentru aceasta masura.

"O sursa bugetara avuta in vedere atunci cand am formulat amendamentele o reprezinta bugetul national, iar daca vorbim despre cum colectam mai multi bani la buget pentru a finanta proiecte strategice pentru Romania - ca de exemplu cresterea demografica - atunci o sursa buna ar putea fi reprezentata de recuperarea integrala a prejudiciului din dosarele de coruptie.

Sunt foarte multi bani acolo, iar ANAF si Guvernul ar trebui sa se concentreze pe recuperarea lor. Sunt convinsa ca se pot adopta foarte repede reglementarile necesare, astfel incat recuperarea prejudiciilor sa se faca mai rapid si banii sa fie folositi in mod real pentru dezvoltarea Romaniei", a transmis deputatul Cristina Pocora, vicepresedinte PNL.

Ciolos, despre cresterea salariilor si de ce nu putem face plati online, desi suntem in top la viteza Internetului

Aceasta sustine ca banii folositi pentru sustinerea acestei masuri reprezinta o investitie in viitorul Romaniei!.

"Este fundamental ca parintii, in special cei din familiile tinere active, sa fie incurajati si sustinuti atunci cand isi doresc copii, iar adoptarea acestor modificari legislative ale PNL in Comisia de Munca reprezinta o veste buna pentru multe familii tinere din Romania.

Proiectul de lege se afla pe ordinea de zi de saptamana viitoare a Camerei Deputatilor, unde PNL va sustine toate aceste modificari facute in Comisie si sper ca va avea si sustinerea si votul deputatilor din PSD. Dupa adoptarea si promulgarea legii, Guvernul va trebui sa faca normele legislative si, de la 1 iulie 2016, sa puna legea in aplicare", a adaugat aceasta.

Deputatul PNL subliniaza cat de periculos este faptul ca populatia tarii noastre a ajuns la nivelul din 1996.

"Practic, in fiecare an din ultimii 50, potrivit statisticilor, doua mici orase au disparut de pe teritoriul tarii. In plus, tinerii (0-14 ani) sunt depasiti de populatia de peste 65 de ani (varsta de pensionare), declin care a fost etichetat de specialisti drept "iarna demografica". In aceste conditii, sistemul de pensii si cel de sanatate au intrat, deja, in colaps", a spus deputatul.

Veste excelenta pentru mame de 8 Martie: Indemnizatia pentru cresterea copilului se va da fara plafon si timp de 2 ani (Video)

In aceste conditii, mentioneaza Pocora, statul trebuie sa faca urgent o prioritate din cresterea demografica, din incurajarea familiilor sa aiba copii.

Aceasta aminteste ca "dublarea alocatiei pentru copii a fost doar o etapa. Cresterea natalitatii are nevoie, insa, de mai mult.

In cadrul Comisiei de Munca din Camera Deputatilor, am propus: eliminarea plafonului maxim de 3400 lei/luna al indemnizatiei pentru cresterea copilului impus pana acum, acordarea indemnizatiei pana cand copilul implineste varsta de 2 ani, indemnizatia se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani si nu poate fi mai mica de 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata, stimulent de insertie in cuantum lunar de 50% din indemnizatia minima stabilita - indemnizatia minima este de 85% din salariul minim brut pe tara garantat in plata".

Precizarile PNL vin dupa ce premierul Dacian Ciolos a avertizat ca nu sunt fonduri la buget pentru sustinerea propunerii legislative care majoreaza indemnizatia oferita mamelor pentru cresterea copilului.

In conditiile in care initiativa se afla pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor in aceasta saptamana, dupa ce a fost votata in Comisia pentru Munca si Protectie Sociala, seful Guvernului a cerut sa se indice si sursa de finantare.

"Pentru anul acesta, banii sunt deja angajati. Cand Parlamentul vine cu modificari, e important sa se precizeze de unde vine cu bani. Trebuie sa avem niste discutii foarte serioase; avem nevoi foarte multe, trebuie sa le prioritizam. Vor fi bani daca ne va spune Parlamentul de unde taiem", a explicat Ciolos.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#PNL surse indemnizatie mame, #PNL bani indemnizatie mame, #PNL plafon indemnizatie mame , #indemnizatie mame