PMP propune amanarea cu un an a majorarilor salariale

Luni, 27 Noiembrie 2017, ora 17:54
3568 citiri
PMP propune amanarea cu un an a majorarilor salariale
Foto: Facebook / Valeriu Steriu

PMP va solicita amanarea cu un an a aplicarii masurilor anuntate de Guvern privind majorarile salariale, a anuntat, luni, presedintele executiv al acestei formatiuni, Valeriu Steriu.

"Am analizat, impreuna cu presedintele Traian Basescu, ce se intampla cu modificarile pe partea de Cod fiscal, aratand unele deficiente pe care, la ora actuala, Guvernul doreste sa le propuna, cum ar fi cele cu privire la modificari la Codul fiscal pe o economie care merge.

Economia merge, pornind de la cresterea productiei industriale cu 7%, cresterea PIB, deci sunt elemente care arata ca nu este neaparat nevoie sa scazi de la 16 la 10% tot ceea ce inseamna partea de taxare sau sa vii cu niste cresteri de salarii minime la cifre destul de mari, deci cu aproape 1,5 cresteri. Tocmai de aceea propunerea noastra va fi de a proroga, de a intarzia un an toate aceste majorari de salarii in asa fel incat economia sa intre in 2018 mai sustenabil", a afirmat Steriu dupa sedinta Consiliului Executiv National al PMP.

El a mai spus ca PMP va astepta si propunerea de buget pe care Guvernul trebuie sa o inainteze, pentru a face o analiza completa, pentru a veni cu solutii.

"Consideram ca, in momentul de fata, economia are nevoie de solutii, inainte de a face orice tip de blocaj printr-o instabilitate politica. (...) Noi de la bun inceput nu am inteles de ce a fost o asa graba in modificarea Codul fiscal pe o economie functionala.

Noi doar facem propunerea tocmai pentru a nu acumula si mai mari cifre pe contul de deficit si cred ca solutia pe care o dam este, pana la urma, normala si necesara pentru un an atat de important, cum este 2018. Nu este util sa sufoci economia cu salarii si pensii, asa cum se intampla, plus ca dorim, in continuare, mai multi bani alocati pe investitii, care sunt absolut necesare", a explicat Steriu.

El a adaugat ca sunt unele consecinte care pot rezulta din majorarea salariului minim si care nu au fost luate toate in calcul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#PMP propune prorogare majorari salarii , #salariu
Comentarii
Poza memorex
memorex
rank 1
dar de pensii nesimtite ca cele ale lui basescu nimic?