Politistii locali din Ploiesti aduc adeverinte medicale ca nu pot lucra noaptea. Ce solutie a gasit primarul pentru a-i verifica

Marti, 04 Mai 2021, ora 17:20
Autor: Alina Toma
Politistii locali din Ploiesti aduc adeverinte medicale ca nu pot lucra noaptea. Ce solutie a gasit primarul pentru a-i verificaPolitistii locali din Ploiesti se fresc de turele de noapte FOTO Facebook/ PLMB

Primarul municipiului Ploiesti, Andrei Volosevici, anunta ca va cere Casei Nationale de Asigurari de Sanatate verificarea documentelor medicale in cazul unora dintre angajatii Politiei Locale Ploiesti, in conditiile in care a constatat ca unu din zece angajati de la Ordine Publica a prezentat acte medicale conform carora pot fi incadrati in munca doar pe timp de zi.

Edilul mai reclama ca, dupa ce mobilierul stradal din oras a fost vandalizat, a mers pe jos prin oras si nu a intalnit nici macar un politist local.

"Vom trimite o adresa catre CAS pentru o reverificare a ceea ce inseamna documentele medicale care stau la baza unor decizii cel putin ciudate si a unor incadrari ciudate a ceea ce insemana politistil locali. Sunt 102 politisti locali la ordine publica, 10 dintre ei nu pot lucra decat la schimbul unu, este actul medical, pentru ca au tensiune, unii dintre ei. Vreau sa fie foarte clar: empatizez foarte mult cu cei care sufera, cu cei care intr-adevar sunt bolnavi, cu cei care intr-adevar au probleme medicale, dar imi este foarte greu sa inteleg cum cineva care are o problema medicala gen tensiune poate lucra doar schimbul unu, nu schimbul doi si trei. Toate aceste documente sunt emise de catre societati comerciale care desfasoara activitati medicale, de catre cabinete medicale si, cu tot respectul pentru meseria fiecaruia, trebuie facuta o verificare. Avem aceeasi situatie la nivel de dispecerat: este un domn care poate lucra doar ziua, noaptea, nu, si are act medical in sensul asta. (...) Nu se poate...Cand 10% din efectivele Politiei Locale legate de ordine publica nu pot desfasura activitatea decat din cand in cand, pe romaneste, avem o problema in sensul asta pentru ca poate asta este unul dintre motivele pentru care ii vedem mai rar pe strada", a declarat primarul municipiului Ploiesti, Andrei Volosevici, marti, intr-o conferinta de presa.

Edilul, cunoscut ploiestenilor pentru faptul ca se deplaseaza frecvent prin oras pe jos, precizat ca a mers zilele trecute timp de o ora prin oras fara a vedea un politist local la datorie, in conditiile in care cu doua zile inainte in oras mobilierul stradal fusese vandalizat.

El a mentionat ca graficul politistilor locali arata ca acestia ar fi trebuit sa fie la datorie.

 Articol citit de 5020 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  ReCe
  04.05.2021, 23:00
  Dar ce probe dau la angajare politistii acestia ?
  Intai si intai, de ce sunt politisti ? Caci de fapt sunt niste paznici cu atributii extinse. Deci, trebuie dizolvata institutia de Politie Locala si reinstaurata una gen Gardieni Publici (cu aceasta nomenclatura, sa nu mai existe confuzii).
  Pe de alta parte, daca tot vor sa fie numiti politisti, sa de proba sportiva, proba teoretica si proba medicala. Cu comisie mixta: sindicat, primarie, eventual MAI.
  Sa vedem cati mai pun botul !
  MacGigi
  04.05.2021, 21:05
  Este normal ca militienii sa nu lucreze noaptea. Le este frica !
  Eu zic sa nu mai lucreze nici cand ploua. Daca se uda ?!?!?!
  Vreti sa faca vreo pneumonie tuberculoasa?!?!?
  temujin
  04.05.2021, 19:31
  Politia locala...
  ... una dintre cele mai mari căpușe sugatoare de bani publici!
  Grebla
  04.05.2021, 18:09
  Noaptea e mai bine
  Politistii bruneti ( ca sint cam toti ) bat mai usor noaptea ,ca nu vede nimeni .
  Organele au nevoie de bastoane noi . Sint frustrati de la lipsa de equipament . Bastoalele vechi s-au rupt de dat peste cocoasa celor ce iubesc vaccinarile.
  oranghutan
  04.05.2021, 17:26
  Domne, io crez că premarele ăsta
  ar trebui dat afară de urgentă. Cum să puie la indoială ce zice organili si doctorii care a loat spăgi ca să-i scutească pe melitieni de tura de noapte?
  Ă?
  cartophil
  04.05.2021, 17:24
  Simpli. Nu poate lucra noaptea, out !!!! Cand a ales meseria stia
  ca trebuie sa fie sanatos fizic ca sa o practice. Nu este sanatos, poate fi paznic pe undeva, nu trebuie sa lucreze in Politia Locala. Adeverinta aia mi se pare o nesimtire mare cat China. Trebuie scapat de individ urgent.