DSP Iași a depus plângere penală pe numele Dianei Șoșoacă. Senatoarea a blocat un centru de vaccinare din comuna Răchiteni

Autor:N.G.
Miercuri, 08 Septembrie 2021, ora 20:124764 citiri
DSP Iași a depus plângere penală pe numele Dianei Șoșoacă. Senatoarea a blocat un centru de vaccinare din comuna Răchiteni
Senatoarea Diana Șoșoacă

Direcția de Sănătate Publică Iași a făcut plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte pe numele Dianei Șoșoacă.

Senatoarea ar fi blocat weekend-ul trecut activitatea unui centru de vaccinare, în comuna Răchiteni, care este în carantină.

Directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, a declarat la Europa FM că în ziua respectivă nu a reușit să se vaccineze nimeni în centrul respectiv.

“Când echipa s-a prezentat la Centrul de vaccinare organizat în comună, doamna senator Șoșoacă, însoțită de un grup de adepți, a blocat intrarea în centrul de vaccinare, nu a permis cetățenilor care doreau să se vaccineze să intre în centru, echipa de vaccinare s-a baricadat în centru, să nu intre doamna senator cu adepții ei, fără mască”, a spus Vasile Cepoi.

Atacul” senatoarei Diana Șoșoacă asupra centrului mobil de vaccinare deschis sâmbătă în comuna Răchiteni din Iași a determinat o reacție și din partea Colegiului Medicilor. Organizația susține că medicii și personalul medical trebuie să își desfășoare activitatea în siguranță și solicită protecția autorităților.

De asemenea, o reacție a venit și din partea CNCAV. ”Ne manifestăm întreaga susținere și încurajăm sesizarea imediată a instituțiilor abilitate asupra actelor care pot aduce atingere procesului de vaccinare și siguranței personalului care încadrează centrele de vaccinare, la nivel național. Aceste situații pot genera reale prejudicii morale și profesionale specialiștilor din domeniul sănătății, dar și cetățenilor care aleg vaccinarea, soluția sigură și eficientă pentru ajungerea la normalitate”, a transmis, miercuri, CNCAV.

Comentarii
MacGigi
rank 5
Cred ca Jambonica a facut o prostie, dificil de bagat sub pres.
Socialistwars
rank 5