Oana Gheorghiu, cofondator Dăruiește Viață: ”Înșiruirea de containere de la Pipera nu va putea deveni niciodată spital. A fost o risipă revoltătoare de bani”

Autor: N.G.
Duminica, 10 Octombrie 2021, ora 21:42
6244 citiri
Oana Gheorghiu, cofondator Dăruiește Viață: ”Înșiruirea de containere de la Pipera nu va putea deveni niciodată spital. A fost o risipă revoltătoare de bani”
Containerele spitalului modular din Pipera

Oana Gheorghiu, cofondator al asociației Dăruieșe Viață, care construiește un spital pentru copii în București, susține că ”înșiruirea de containere de la Pipera a fost o risipă revoltătoare de bani”.

Autoritățile au anunțat recent că vor operaționaliza spitalul COVID de la Pipera.

”Se pare că administrația Firea a cheltuit 2.000.000 euro pentru această mare și proastă organizare de șantier, care, trebuie să fim realiști, nu va putea deveni niciodată un SPITAL adevărat.

Acum situația este extremă, iar statul român, incompetent, indolent, incapabil să anticipeze, să prevină, să se pregătească, se vede nevoit să risipească din nou bani, mulți, în încercarea disperată de a transforma această înșiruire de containere într-o unitate medicală. Suma vehiculată? Vreo 4.000.0000 euro”, afirmă, într-o postare pe Facebook, Oana Gheorghiu.

Aceasta spune că ”nici 20.000.000 de euro nu vor putea face din acele containere de șantier spital și cu atât mai mult secție ATI”. Oana Gheorghiu oferă și explicații pentru afirmațiile sale:

* Ansamblul nu dispune de sistem de ventilație absolut necesar pentru o astfel de funcțiune.

* Rețeaua de apă și canalizare este realizată în afară, fără a fi protejată la îngheț

* Din punct de vedere al temperaturii interioare, ansamblul nu dispune de sistem de încălzire, ci doar de un sistem de aer condiționat, care nu face față în perioada rece, mai ales că nu există izolație a containerelor.

* Ansamblul nu dispune de rețea de gaze medicale.

* Fiind localizat în afara unui spital general, toate funcțiunile conexe – laborator, farmacie, spălătorie, morgă, bucătărie, spații tehnice, etc. nu sunt asigurate.

* Containerele, având o lățime de aproximativ 2,6m și câte o baie în fiecare container, nu pot fi transformate în unități de terapie intensivă.

* Ușile au doar 90cm lățime și prag, lucruri nepermise într-un spital (nu se poate face transportul pacientului cu targă/pat, iar evacuarea rapidă, în cazul unui incendiu, a pacienților imobilizați este imposibilă)

* Nu există centrală termică, apa caldă se asigură cu boilere individuale montate în băi. Și lista e lungă, iar povestea e asemănătoare și la Lețcani.

Ce urmăresc cu postarea asta? Să determin autoritățile să nu se îmbete cu apă rece și să conștientizeze că PIPERA nu poate deveni un adevărat ATI. Probabil că va putea trata cazuri medii, dar problema terapiilor intensive nu se poate rezolva cu aceste containere, oricât de mult efort și bani s-ar băga, acum, aici.

ATI-uri peste noapte nu se pot face, domnilor guvernanți. Ați avut un an și jumătate la dispoziție... da, da, 18 luni. Ce ați făcut? Nimic! Și să știți câ în timp ce vă lăudați că nu închideți economia, ca să n-o omorâți, mor oameni. Mulți. Este în regulă să nu o închideți, nimeni nu vrea asta, dar aveți un plan pentru noi? Ni-l spuneți? Sau sperați că lucrurile se rezolvă de la sine? Poate se îndură Covidul de noi și decide brusc să se retragă, nu-i așa?”, mai spunea cofondatoarea Dăruiește Viață.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Horoscop zilnic. Marți, 23 aprilie. Zodia care se va confrunta cu o problemă de sănătate
Horoscop zilnic. Marți, 23 aprilie. Zodia care se va confrunta cu o problemă de sănătate
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Manifești un...
FIFA anunță o lovitură dură pentru impresari. Un român a încasat 4 milioane de euro dintr-un singur transfer
FIFA anunță o lovitură dură pentru impresari. Un român a încasat 4 milioane de euro dintr-un singur transfer
Președintele forului continental, Gianni Infantino, vrea ca banii să rămână în fotbal, nu în conturile impresarilor. Infantino a declarat că nu se va lăsa intimidat de aceștia și că...
#Oana Gheorghiu, #daruieste viata, #spital, #pipera, #bani , #spital