Peste 8.000 de persoane au gustat din sarmalele de la Praid

Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 08:48
1292 citiri
Peste 8.000 de persoane au gustat din sarmalele de la Praid

Peste 8.000 de persoane au gustat, in cursul zilei de sambata, din sarmalele pregatite de organizatorii celei de-a 16-a editii a Festivalului Sarmalelor de la Praid, in timp ce zeci de bucatari concurenti s-au intrecut in arta culinara.

Mica statiune harghiteana Praid a rasunat sambata de petrecere si voie buna. Mirosul ademenitor al sarmalelor a atras in parcul central al statiunii peste 8.000 de persoane.

Organizatorii Festivalul International al Sarmalelor au pregatit pentru acest eveniment circa 35.000 de sarmalute. In timp ce vizitatorii s-au infrupt din sarmalele gustoase, cele 31 de echipe din tara si din Ungaria participante la concursul gastronomic si-au dovedit maiestria in arta culinara.

Seara, concurentii si-au aranjat mesele si si-au prezentat sarmalutele cu mandrie publicului numeros, juriul, format din specialisti in arta culinara, avand o misiune deosebit de grea.

Premiul I pentru cea mai gustoasa sarma a revenit echipei "Felsosofalva", de la Ocna de Sus, premiul II a fost primit de echipa "Antrec Brasov" - familia Clinciu, de la Bran, iar premiul III bucatarii "Italos Iparosok" de la Arad.

Echipa cea mai tanara a fost considerata Pensiunea Trifoi de la Harja, judetul Bacau. Echipa "Mosonok", de la Budapesta, a obtinut premiul pentru cea mai mare, dar si pentru cea mai mica sarma, aratand juriului un exemplar de 15 cm si unul de doar 3 mm. Premiul pentru cea mai originala sarma a revenit echipei "Fak" de la Odorheiu Secuiesc, premiul pentru cea mai diversificata gama echipei "Favagok", de la Szolnok (Ungaria), iar premiul pentru cea mai frumoasa prezentare lui "Barati Tarsasag", de la Debrecen (Ungaria).

Prima zi a festivalului gastronomic cu caracter multicultural s-a incheiat cu un concert Nicola si concerte ale formatiilor Bojtorjan (Ungaria) si Studio Project (Praid). Organizatorii spun, insa, ca au pregatit un program deosebit de atractiv si pentru duminica.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Festival Sarmale Praid , #locuitori