Peste 200 de oameni s-au inghesuit in Galati la o rugaciune contra coronavirusului. Politia ii cauta pe participanti sa-i amendeze individual

Miercuri, 29 Iulie 2020, ora 10:053808 citiri
Peste 200 de oameni s-au inghesuit in Galati la o rugaciune contra coronavirusului. Politia ii cauta pe participanti sa-i amendeze individual
Oamenii adunati la rugaciunea din Umbraresti FOTO Viata Libera

Mai mult de 200 de persoane s-au intalnit in localitatea galateana Umbraresti la un eveniment religios organizat in curtea unei case.

Organizatorul evenimentului, care a avut loc marti, 28 iulie, l-a mediatizat pe retelele sociale. Peste 200 de localnici s-au adunat la o rugaciune comuna contra coronavirusului, arata viata-libera.ro.

In afara de oameni dispusi sa incalce normele de distantare sociala, la rugaciune au aparut si politistii.

"Dupa aparitia imaginilor in spatiul public, politistii s-au autosesizat si au constat ca, in curtea unui barbat de 27 de ani, din comuna Umbraresti, ar fi avut loc o intrunire cu caracter religios, la care ar fi participat mai mult de 200 de persoane. Intrucat s-a constatat incalcarea legislatiei in vigoare cu privire la interdictiile de a organiza activitati in spatii deschise, politistii l-au sanctionat pe organizatorul intrunirii cu o amenda de 15.000 de lei. Alti 15 participanti, identificati pana la acest moment, au fost sanctionati cu amenda contraventionala in valoare de 2.500 de lei, fiecare. In continuare, politistii efectueaza activitati pentru identificarea si sanctionarea tuturor celorlalti participanti la intrunire", a declarat Gabriela Costin, purtator de cuvant IPJ Galati.

Puteti citi articolul integral la Viata Libera.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News