Infectarea COVID-19 în cazul persoanelor vaccinate cu schemă completă. Semnalele de alarmă trase de specialiști în privința celor imunizați

Luni, 06 Decembrie 2021, ora 17:15 9424 citiri
Numărul pacienților internați la Terapie Intensivă a ajuns la 881 FOTO Facebook/ RO Vaccinare

Specialiștii din sănătate au explicat de ce sunt cazuri de infectare printre persoanele care sunt vaccinate cu schemă completă.

Într-o postare pe Facebook, luni, 6 decembrie, pe pagina oficială a campaniei de vaccinare din România, autoritățile transmit că vaccinul nu este 100% eficient în prevenirea îmbolnăvirilor, însă protejează împotriva unei forme grave de boală.

De asemenea, autoritățile atrag atenția că și cei vaccinași trebuie să poarte mască și să respecte toate măsurile de protecție.

„Vaccinurile împotriva COVID-19 asigură protecție împotriva formei severe a bolii și a decesului. Dar niciun vaccin nu este 100% eficient în prevenirea îmbolnăvirilor, așa că unele persoane care sunt vaccinate cu schemă completă împotriva COVID-19 se pot infecta în continuare.

Persoanele vaccinate cu schemă completă au un risc mult mai mic în a dezvolta o formă gravă sau să moară din cauza COVID-19, față de persoanele care nu sunt vaccinate. Pentru a ajuta la prevenirea cazurilor de COVID-19, toată lumea – chiar și persoanele complet vaccinate – ar trebui să poarte masca de protecție și să respecte toate măsurile de protecție.

Vaccinurile au un rol extrem de important în prevenirea formelor grave de COVID-19 și rămân foarte eficiente în prevenirea spitalizărilor.

Vaccinați-vă pentru a vă proteja.

Prin vaccinare împotriva COVID-19:

- se reduce riscul de infectare;

- se reduce riscul de transmitere a virusului;

- se reduce considerabil riscul de spitalizare;

- se reduce considerabil riscul de deces”, se arată în postarea de pe pagina RO Vaccinare.

Autoritățile au emis luni, 6 decembrie, un nou raport privind evoluția epidemiologică a pandemiei de coronavirus în România.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 803 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. și 54 de decese.

Numărul pacienților internați la Terapie Intensivă a ajuns la 881.

În urmă cu o zi, duminică, 5 decembrie, au fost raportate 916 noi cazuri de infectare cu coronavirus şi 78 de decese, dintre care cinci anterioare intervalului de referință.

Numărul pacienților internați la Terapie Intensivă ajunsese la 910.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News