Perchezitii in Bucuresti si alte trei judete dupa violentele de la protestele de luni noaptea. Opt persoane au fost retinute UPDATE

Sambata, 03 Aprilie 2021, ora 18:06
6711 citiri
Perchezitii in Bucuresti si alte trei judete dupa violentele de la protestele de luni noaptea. Opt persoane au fost retinute UPDATE
Perchezitii dupa protestele din Bucuresti FOTO Hepta.ro

Peste 20 de persoane suspectate de implicare in incidentele violente din noaptea de luni spre marti, din Bucuresti, de la finalul manifestatiei impotriva restrictiilor pentru combaterea pandemiei, au fost ridicate si duse la audieri in urma unor perchezitii care au avut loc sambata, 3 aprilie, in Bucuresti si in judetele Giurgiu, Prahova si Ilfov. Printre cei ridicati se afla si membri ai galeriilor echipelor de fotbal.

UPDATE 18.00 Opt persoane dintre cele 25 ridicate de politie in cursul diminetii au fost retinute. Este vorba despre manifestanti care au participat la violentele de luni noapte din Piata Unirii.

Textul initial: "In aceasta dimineata, politisti din cadrul Politiei Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, au pus in aplicare 24 de mandate de perchezitie domiciliara, in Bucuresti si judetele Giurgiu, Prahova si Ilfov si mai multe mandate de aducere, intr-o cauza vizand infractiunile savarsite in noaptea de 29/30 martie, in zona Piata Unirii. In urma perchezitiilor domiciliare au fost identificate si vor fi conduse la audieri 22 de persoane", anunta Politia.

Au fost identificate si ridicate mai multe probe si mijloace de proba, inclusiv materiale pirotehnice.

Actiunea a beneficiat de suportul Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, precum si de al Directiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucuresti si Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Cercetarile sunt continuate de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3.

In nopatea de luni spre marti, la finalul protestului fata de masurile luate pentru combaterea pandemiei, un grup de manifestanti a pornit din Piata Victoriei catre Piata Unirii, unde s-au produs violente si distrugeri. Au fost sparte vitrinele magazinelor, au fost agresati jandarmii, iar mai multe persoane agresive au fost retinute.

Politia Capitalei a anuntat dupa incidente ca a declansat cercetari pentru ultraj, dar si pentru tulburarea ordinii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dar si portul ilegal de obiecte periculoase, respectiv cutit. Politia a anuntat atunci ca au fost identificate 188 de persoane.

Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Mai nimic nu s-a mai auzit despre linia de metrou care ar trebui să lege Capitala de aeroport. Ziare.com a aflat noi informații despre acest proiect. Construirea liniei de metrou până la...
#perchezitii, #proteste, #Bucuresti, #audieri , #proteste pandemie