Lebede prinse intre gunoaie pe un lac din Timis. "Deseurile importate ilegal pot disparea fara urma la numai cativa kilometri de la intrarea in tara" VIDEO

Vineri, 04 Iunie 2021, ora 16:18 2395 citiri
Lebedele se chinuie sa supravietuiasca pe un lac din Timis imbacsit din cauza poluarii FOTO Facebook/ Octavian

Octavian Berceanu, seful Garzii de Mediu, a postat vineri, 4 iunie, un clip video pe Facebook, in care arata un lac poluat din judetul Timis, iar printre gunoaie se pot observa lebede.

"Sunt deseurile abandonate, poluarea si importurile ilegale de deseuri o problema de securitate nationala?

Deseurile importate ilegal pot sa dispara fara urma, la numai cativa kilometri de la intrarea in tara, ingropate sub alte deseuri, sau sub luciul apelor.

O parte din munca de preventie a Garzii Nationale de Mediu GNM, impreuna cu Politia Romana si Jandarmeria, consta in identificarea structurilor infractionale si a locurilor in care deseurile pot fi ingropate", a scris Octavian Berceanu, seful Garzii de Mediu, pe Facebook.

Berceanu spune ca gunoaiele sunt un real pericol pentru mediu si pentru oameni.

"Fostele balastierele pot fi o destinatie perfecta pentru depozitari ilegale de deseuri. Peste deseurile periculoase pot fi puse alte deseuri din constructii sau pamant, iar rezultatele devin catastrofale pentru mediu si oameni", spune seful Garzii de Mediu.

In 3 zile, in judetul Timis, GNM a sistat activitatea a 7 companii de profil, a facut 30 de controale, 32 de amenzi cumuland 1.7 milioane lei, potrivit lui Berceanu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News