Pe spatiul verde din Parcul Circului se construieste o cafenea intr-un fost WC public, cu aviz de la Primarie. Ce cred bucurestenii si ce spune investitorul

Duminica, 01 Martie 2020, ora 08:00
16627 citiri
Pe spatiul verde din Parcul Circului se construieste o cafenea intr-un fost WC public, cu aviz de la Primarie. Ce cred bucurestenii si ce spune investitorul
Foto: Facebook/Grupul de Initiativa Civica Lacul Tei

Grupul de Initiativa Civica Lacul Tei atrage atentia ca Primaria Sectorului 2 a avizat construirea unei cafenele pe spatiul verde din Parcul Circului.

Aceasta va fi amplasata la intrarea dinspre bulevardul Lacul Tei, statia de autobuz Luigi Galvani.

Bucurestenii sunt invitati duminica, in zona santierului acestei cafenele, pentru a discuta despre constructie. Grupul de Initiativa Civica Lacul Tei spune ca acesta ar putea fi inceputul a tot felul de constructii pe spatiul verde din Capitala.

"Daca nu reactionam, acesta ar putea fi inceputul constructiilor de tot felul pe spatiu verde, de la carciumi cu muzica data tare si pana la sali de jocuri de noroc, cum s-a intamplat si in alte parcuri. Este ceea ce ne dorim pentru Parcul Circului?

Va invitam asadar sa discutam despre aceste lucruri duminica, 1 martie, intre orele 11:00 si 12:00, in parc, in zona santierului acestei cafenele", este mesajul transmis de Grupul de Initiativa Civica Lacul Tei.

Constructia acestei cafenele in Parcul Circului vine dupa ce, in ultimii ani, foarte multe spatii verzi din Bucuresti au fost distruse, in locul lor ridicandu-se blocuri, cladiri de birouri sau restaurante.

Si asta in conditiile in care nivelul poluarii din Capitala se afla la un nivel foarte ridicat, iar din acest motiv Bucurestiul se afla in procedura de infringement.

Cine construieste in Parcul Circului si cum va arata cafeneaua

Investitorul care vrea sa construiasca o cafenea in parc se numeste Ionut Georgescu si administreaza o firma numita Cafe de Circque SRL.

Aceste a declarat pentru Ziare.com ca detine, cu acte de proprietate, spatiul din parc in care vrea sa construiasca acea cafenea si care are o suprafata de 80 de metri patrati.

Potrivit lui Georgescu, spatiul - o cladire ingropata in parc - a functionat ca toaleta publica, inca de prin anii 1980. Ulterior, prin 2005, Primaria Sectorului 2 a vandut acel spatiu catre o societate comerciala (Black Fish SRL - din informatiile Ziare.com). In 2015, Ionut Georgescu a cumparat spatiul de la Black Fish SRL, cu gandul de a amenaja acolo o cafenea. In plus a obtinut de la Primarie spatiul de sub cladire, in concesiune, pentru o perioade de 49 de ani.

Georgescu sustine ca - pana sa-l cumpere - spatiul fostei toalete publice din parc era un focar de infectie, plin murdarie si de oameni ai strazii.

Cum arata cladirea din subteranele Parcului Circului. Sursa foto: Ziare.com/Gabriel Kolbay

Intre timp, investitorul sustine ca s-a apucat sa igienizeze spatiul si si-a obtinut toate documentele - inclusiv autorizatia de construire - pentru cafeneaua pe care si-o doreste.

Mai exact, in subsol, investitorul vrea sa amenajeze un spatiu de preparare. Iar la suprafata - adica pe suprafata din parc - vrea sa refaca fundatia si sa ancoreze pe ea, cu suruburi, o structura metalica inalta de 3 metri. Aceasta va fi acoperita doar cu materiale usorare si nu va putea fi folosita iarna.

Asa ar urma sa arate cafeneaua, potrivit planselor investitorului

Intrebarea este: cum poate lucra investitorul in parc? Potrivit PUZ Sector 2, toata suprafata Parcului Circului este notata cu simbolul V1a, adica spatiu verde in care trebuie asigurat accesul publicului.

Cum se lucreaza acum, in zona ingradita din Parcul Circului. Sursa foto: Gabriel Kolbay/Ziare.com

Cu toate astea, Georgescu deja a ingradit o portiune din parc, in jurul proprietaii sale. Si deja a demolat o intrare in fosta toaleta publica. Iar acum se pregateste sa o demoleze si pe a doua.

Investitorul spune ca face aceste lucrari cu permisiunea Asociatiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), care functioneaza in subordinea PMB.

Ramane sa vedem daca investitorul le va castiga increderea si membrilor Grupului de Initiativa Lacul Tei, unul dintre cele mai active din Capitala atunci cand vine vorba despre apararea spatiului verde.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#cafenea Parcul Circului , #parcare