Patriarhul Rusiei: Feminismul este foarte periculos

Luni, 02 August 2021, ora 13:083122 citiri
Patriarhul Rusiei: Feminismul este foarte periculos
Foto: Reuters

Capul Bisericii Ortodoxe Ruse a criticat, miercuri, organizatiile feministe care pun in prim-plan libertatea femeii, iar nu indatoririle acesteia fata de sot si familie.

Patriarhul Kiril a declarat ca este acceptabil ca femeile sa aiba propria cariera profesionala sau sa se implice in afaceri numai daca aceste ocupatii nu intra in conflict cu valorile familiei.

"Cred ca feminismul este foarte periculos, organizatiile feministe proclama pseudo-libertatea pentru femei, care ar trebui sa fie mai presus de mariaj si familie. Ideologia feminista nu este axata pe familie sau pe nasterea copiilor, ci pe alte functii ale femeilor, care deseori intra in conflict cu valorile familiei", a declarat patriarhul Rusiei, citat de RIA Novosti.

"Nu este probabil intamplator ca cea mai mare parte dintre conducatoarele organizatiilor feministe nu sunt maritate", a subliniat Kiril.

Patriarhul rus Kirill, atacat de o tanara cu sanii goi: "Kill Kiril" (Video)

Patriarhul a adaugat ca femeile trebuie sa fie, inainte de toate, "centrul vietii de familie", insa aceasta nu inseamna, in niciun caz, ca sunt inferioare barbatilor. El le-a indemnat pe femei sa nu se ocupe numai de treburile gospodaresti, ci sa-si caute si un serviciu.

Liderul ortodox a remarcat ca femeile sunt platite bine astazi in multe profesii, lucru care inseamna ca pot fi sotii bune si mame in acelasi timp in care lucreaza pentru "binele comun", dar numai daca "prioritatile lor sunt stabilite in mod corect".