Părinți care au fost de acord să le facă test de salivă copiilor, puși să dea declarație pe proprie răspundere prin care să confirme rezultatul

Luni, 06 Decembrie 2021, ora 08:28 3702 citiri
Declarație pe propria răspundere transmisă părinților care fac teste pentru salivă FOTO edupedu.ro

Mai mulți învățători și diriginți, responsabili de legătura dintre școală și părinți în problema testării, le-au cerut părinților să dea declarație pe proprie răspundere prin care să arate care a fost rezultatul testului de salivă, arată edupedu.ro.

Potrivit sursei citate, majoritatea școlilor au decis ca testele primite de la IGSU să fie predate elevilor. Cele 6,5 milioane de teste antigen rapide pe bază de salivă au ajuns în școli și au fost date elevilor, iar o parte din ele sunt destinate angajaților din unitățile de învățământ.

Procedura de raportare a rezultatelor testelor de salivă prevede că vor fi raportate doar testele pozitive. „Raportarea rezultatelor pozitive ale testelor rapide SARS CoV-2 noninvazive, efectuate din probe de salivă, este obligatorie pentru toate unitățile de învățământ, fie că testul este administrat în cadrul unității, fie că aceasta este administrat acasă”, arată procedura, potrivit edupedu.ro.

Aplicația Rapter este similară Corona Forms, fiind o aplicație de evidență a cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii