Parcul Sticlăriei din Sectorul 2, "cea de-a doua Deltă a Bucureştiului". A fost redeschis după 30 de ani de paragină VIDEO

Vineri, 22 Octombrie 2021, ora 17:128211 citiri
Parcul Sticlăriei din Sectorul 2, "cea de-a doua Deltă a Bucureştiului". A fost redeschis după 30 de ani de paragină VIDEO
Imagini din Parcul Sticlăriei FOTO Facebook/ Dan Barna

Parcul Sticlăriei, cunoscut drept "cea de-a doua Deltă a Bucureştiului", s-a redeschis după 30 de ani în care a fost lăsat în paragină, a anunţat Primăria Sectorului 2.

"Timp de 30 de ani, acest parc cu o valoare ecologică extraordinară a fost abandonat, lăsat în paragină şi transformat în groapă ilegală de deşeuri. În ciuda vicisitudinilor, aici şi-au găsit casa o multitudine de specii de păsări acvatice şi animale de dimensiuni mici. Totalul investiţiei în refacerea şi amenajarea parcului este de 3,4 milioane de lei", se precizează într-un comunicat al administraţiei locale.

Cea mai mare parte a investiţiei a fost direcţionată spre eliberarea vegetaţiei şi lacului de deşeuri din construcţii şi gunoaie.

În total s-au scos 1.632,36 de tone de deşeuri.

Curăţarea lacului a fost făcută cu utilaje de mici dimensiuni şi cu grijă faţă de faună. Topografia dificilă (versanţi) a presupus extragerea manuală de calupuri de beton abandonate ilegal, arată Primăria Sectorului 2.


Amenajarea parcului este minimalistă şi a respectat conceptul de "natură în oraş".

"Este un parc fără betoane şi pavele. Fără locuri de joacă cu tartan. Fără maluri de lac cimentate. Este o oază urbană cu izvoare, fântâni, alei refăcute din pietriş, poieniţe cu trifoi, bănci rustice din butuci de lemn", a precizat autoritatea locală.


Au fost plantaţi peste 1.900 de arbori şi arbuşti de diverse specii şi plante ornamentale, decorative, perene şi graminee.

De asemenea, a fost adus iluminat public şi refăcută puntea ornamentală.


"Odată eliberat de gunoaie, Parcul Sticlăriei este protejat şi conservat. Această biodiversitate în mijlocul oraşului oferă un contact apropiat cu natura", a adăugat autoritatea locală.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News