Pambuccian: Problema maidanezilor e creata de oameni si de lipsa lor de educatie

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 16:31
2434 citiri
Pambuccian: Problema maidanezilor e creata de oameni si de lipsa lor de educatie
Foto: virgilburla.wordpress.com

Autoritatile si ONG-urile de profil ar fi trebuit sa adune de cativa ani cainii vagabonzi de pe strazile Capitalei, sustine deputatul Varujan Pambuccian, unul dintre opozantii ideii de eutanasiere a maidanezilor.

Marti, IML a anuntat rezultatele autopsiei copilului de 4 ani omorat luni de un caine maidanez in apropierea Parcului Tei din Capitala, iar acestea au scos la iveala ca micutul fusese muscat de zeci de ori, ca o "prada". Ancheta inceputa de politisti arata ca animalul care l-a muscat pe copil fusese sterilizat de primarie in decembrie 2008 si adoptat apoi de un ONG.

"Trebuia de foarte multa vreme ca toate organizatiile si toate autoritatile care se ocupa de problema asta sa ii fi strans de pe strada si sa ii tina in adaposturi, sterilizati, pana cand mor in mod natural, si problema se rezolva. In plus, ar trebui sa fie date amenzi foarte mari oamenilor din alte localitati care vin si lasa puii la intrarea in oras. Noi nu o sa rezolvam nimic eutanasiind maidanezii, pentru ca or sa reapara din nou peste cativa ani. (...) Cei care exista acum ar trebui sterilizati, stransi de pe strazi si tinuti in adaposturi pana mor de moarte buna", a comentat deputatul Varujan Pambuccian pentru Ziare.com.

Varujan Pambuccian spune ca problema maidanezilor din marile orase nu va fi rezolvata cata vreme satele din jurul acestora vor continua sa le alimenteze cu caini vagabonzi.

"E foarte greu sa ii prinzi pe cei care fac asta, de aceea e o problema care tine mai degraba de educatia oamenilor decat de un sistem coercitiv. E foarte costisitor sa prinzi omul care vine si lasa puii de caine la intrarea in oras.

E mult mai putin constisitor sa ii aduni in adaposturi. Acolo ai nevoie de o suprafata, ai nevoie de mancare si de un personal minimal, dar ca sa prinzi oamenii care fac asemenea lucruri ce poti sa faci? Sa impanzesti localitatile cu camere de supraveghere? Nici asta nu e bine, devenim stat politienesc. Solutia este sa priceapa oamenii care procedeaza in acest fel ca nu fac bine ce fac. Dar nu imi dau seama cum putem face asta", a recunoscut deputatul.

Intrebat cum este rezolvata aceasta problema, a maidanezilor, in alte tari civilizate, Varujan Pambuccian a subliniat: "In alte tari oamenii sunt mult mai educati".

"Pana la urma, problema e urmatoarea: o generatie de caini o poti rezolva, dar daca situatia e alimentata continuu, generatie dupa generatie, cu caini vagabonzi, peste cativa ani avem aceeasi problema.

Si problema nu o creaza cainii, o creaza oamenii! Oamenii si lipsa lor de civilizatie elementara. E din 'filmul' 'Opresc masina in mijlocul drumului ca sa stau de vorba cu prietenul care opreste si el masina in mijlocul drumului'", a completat acesta ironic.

Cat despre adoptarea legii cainilor fara stapan, in legatura cu care presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat marti ca va fi urgentata, Varujan Pambuccian a replicat: "Orice lege s-ar adopta problema asta nu se va rezolva. Cel mult o sa omoram foarte multi caini maidanezi si o sa ne trezim cu la fel de multi caini pe strada peste cativa ani. Totul tine de educatia oamenilor".

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Pambuccian caini maidanezi, #copil ucis caini, #caini vagabonzi eutanasiere , #caini vagabonzi