Paleologu: Biserica pierde suflete, cu fiecare ban dat de unii politicieni

Vineri, 12 August 2016, ora 15:39 2795 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul ministru al Culturii, deputatul Theodor Paleologu, este de parere ca decizia municipalitatii de a aloca 15 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului este una in scop electoral.

Theodor Paleologu spune, la RFI Romania, ca "pe bulevardul Lascar Catargiu se afla o casa foarte frumoasa, o stim cu totii, foarte eleganta, casa in care a stat marele pianist, unul dintre cei mai mari pianisti, daca nu chiar cel mai mare pianist din istoria recenta a muzicii si anume Dinu Lipatti".

"Casa lui Dinu Lipatti e scoasa la vanzare. Ar fi absolut firesc ca Primaria Bucurestiului sa cumpere aceasta casa si sa faca un muzeu Lipatti in aceasta casa, in loc sa arunce cu banii in interes electoral in legatura cu aceasta catedrala. Evident ca este o alocare bugetara electorala catre Catedrala Neamului", a mai spus deputatul.

Fostul ministru al Culturii crede ca Biserica "pierde suflete", din cauza asocierii cu politicul: "Catedrala este inceputa, nu putem ramane cu ea neterminata, dar nu inteleg prea multa graba. Biserica pierde, pierde suflete, cu fiecare ban dat de niste politicieni care nu au nici legitimitate si nici nu se bucura de simpatia generala (...). Mie mi se pare ca Patriarhul Daniel, ca pastor al Bucurestiului, ca arhiepiscop al Bucurestiului, trebuie sa inteleaga ca pierde suflete, asociindu-se mereu cu persoane care sunt atat de detestate, in fond, de multa lume".

Reactia lui Paleologu vine dupa ce Primaria Capitalei a alocat, joi, 15 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului.

Citeste mai departe despre reactia lui Paleologu pe acest subiect, pe RFI Romania.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News