Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Palatul de Justitie, iuminat in roz, in cadrul luptei impotriva cancerului la san

Sambata, 01 Octombrie 2011, ora 12:35
1229 citiri
Palatul de Justitie, iuminat in roz, in cadrul luptei impotriva cancerului la san
Foto: Arhiva

Cea de-a XI-a editie a evenimentului "Iluminare in roz" - simbol al luptei impotriva cancerului de san, eveniment organizat in acest an de Fundatia Renasterea in parteneriat cu Asociatia Magistratilor din Romania, va avea loc sambata, 1 octombrie, cand Palatul de Justitie va fi imbracat in culoarea sperantei, sub sloganul "Dreptul la informare, dreptul la sanatate".

Potrivit unui comunicat al Fundatiei Renasterea, celor peste 300 de invitati - personalitati din lumea medicala, juridica, academica, artistica numerosi sustinatori ai fundatiei - li se va oferi un inedit moment muzical, nai si voce, sustinut de conf. dr. Oana Lianu. Gazdele evenimentului vor fi Andreea Esca, ambasador al fundatiei, alaturi de presedintele si vicepresedintele acesteia, Mihaela Geoana si Cristiana Copos.

"In fiecare an, la 1 octombrie, iluminam in roz o cladire reprezentativa, pentru a le reaminti femeilor ca prin informare, preventie si control medical anual cancerul de san poate fi invins.

Evenimentul simbol al Fundatiei Renasterea ne ofera prilejul de a impartasi cu sustinatorii nostri rezultatele celor 10 ani de activitate si multumirile celor peste 180.000 de persoane care au beneficiat de serviciile noastre medicale", a declarat Mihaela Geoana, presedinte si fondator al Fundatiei Renasterea.

Anul acesta, alte cinci orase din tara se alatura Capitalei, iar lumina roz va transmite mesajul luptei impotriva cancerului de san in Bacau, Cluj, Constanta, Targu Mures, Petrosani si Pascani.

Fundatia Renasterea pentru Educatie, Sanatate si Cultura a fost infiintata in anul 2001, aducand pentru prima data in atentia publicului din Romania o problema cu implicatii majore in viata femeilor: cancerul de san. In urma activitatii sustinute in acest domeniu atat de important, autoritatile statului roman au acordat Fundatiei Renasterea, la 5 februarie 2008, statutul de organizatie de utilitate publica.

Alaturandu-se Initiativei Mondiale de Iluminare in Roz ca simbol al luptei impotriva cancerului de san, anual, la 1 octombrie, Fundatia Renasterea organizeaza evenimentul de iluminare in roz a unor cladiri reprezentative din Bucuresti si din alte orase din tara. In Bucuresti au fost iluminate in roz: Ateneul Roman (2001), Muzeul "George Enescu" (2002), Teatrul National (2003), cladirea CEC (2004), Biblioteca Centrala Universitara (2005), Muzeul National de Arta (2006), Cercul Militar National (2007), Arcul de Triumf (2008), Institutul Oncologic din Bucuresti (2009), Palatul Parlamentului (2010).

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Palatul Justitie iluminat roz, #Palatul Justitie cancer san , #Bucuresti