Traumele pacientilor COVID. Dr. Beatrice Mahler: "Este extrem de dur sa ti se spuna ca ti se amputeaza picioarele ca sa traiesti"

Joi, 08 Aprilie 2021, ora 23:00
3263 citiri
Traumele pacientilor COVID. Dr. Beatrice Mahler: "Este extrem de dur sa ti se spuna ca ti se amputeaza picioarele ca sa traiesti"
Pacienti COVID in ATI FOTO Facebook/ DSU

Medicul Beatrice Mahler, manager al Institutului "Marius Nasta", afirma ca, spre deosebire de primele doua valuri ale pandemiei de COVID-19, in acest al treilea val ajung saptamanal la spitalul pe care il conduce pacienti cu varste tinere si care, din cauza infectiei cu SARS-CoV-2, sufera ischemie de membru, ajungand in situatia de a li se amputa membrele.

"Sa fii un pacient la 50 de ani, fara comorbiditati, care faci COVID si la un moment dat ti se pune in vedere ca trebuie sa ti se amputeze picioarele ca sa traiesti, este extrem de dur", adauga medicul.

"Ca om, ii inteleg, pentru ca a fost un an foarte greu in care a trebuit sa ne reorganizam viata.

Daca ma uit insa din spital catre ce se intampla in exterior si vedeti cazurile pe care le avem si sectia care este transformata practic intr-o sectie de terapie intensiva, pentru ca ventilatia este aplicata aproape la toti pacientii (...) pacientii ajung de la domiciliu cu saturatie de 46, am avut cazuri in care au facut stop cardiac in ambulanta si a inceput resuscitarea in ambulanta, in momentul in care a intrat in curtea institutului. Cazurile sunt dramatice si efortul este extrem de mare.

De acasa este foarte greu sa percepi acest efort si sa fii parte cu el si oamenii, auzindu-ma ca vorbesc astfel de lucruri, probabil ca le este si greu sa ma asculte.

Dar este o realitate pe care noi o traim zi de zi, pe care ne-am dori cu totii sa o depasim", a afirmat managerul Institutului "Marius Nasta", joi seara, la Digi 24.

Beatrice Mahler a aratat ca cei mai multi dintre cei care ajung la spital infectati cu SARS-CoV-2 nu stiu de unde au luat boala. Mahler a subliniat ca boala cauzata de infectia cu noul coronavirus afecteaza pacienti care ajung inclusiv la amputatii.

"Din pacate, aceasta pandemie in ultimele luni a adus, asa, o prapastie intre noi, lumea medicala si oameni, ceea ce este extrem de trist, pentru ca fara incredere in noi, cadrele medicale, si noi fara ajutorul lor nu putem face nimic, fara sa fim parte a aceleiasi actiuni, fiecare cu aportul lui.

E adevarat, daca vorbim de COVID este limitata informatia, o descoperim si parca fiecare val ne aduce in fata o simptomatologie diferita, complicatii diferite.

Cel putin in Institutul "Marius Nasta" in valul unu, valul doi am avut evenimente trombotice care sunt secundare si apar la pacientii din terapie intensiva, accidente vasculare cerebrale, infarct miocardic, dar ultimele saptamani am avut aproape in fiecare saptamana un pacient cu ischemie de membru, ischemie arteriala adica sangele nu mai circula in mana sau in picior, piciorul are risc de amputare si pacientii ajung intr-o sectie de chirurgie vasculara unde se pune problema tratamentului, intr-o prima etapa, iar daca nu, amputatiei membrului respectiv.

Si sa fii un pacient la 50 de ani, fara comorbiditati, care faci COVID si la un moment dat ti se pune in vedere ca trebuie sa ti se amputeze picioarele ca sa traiesti, este extrem de dur", a relatat Mahler.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#coronavirus, #pacienti bolnavi, #gravitate, #ATI, #beatrice mahler covid , #coronavirus 8 aprilie