Marturii sfasietoare ale medicilor care trateaza cazurile grave de COVID: "Se uita la tine disperati, sa-i ajuti. Nu putem decat sa urmarim cum respira ca pestele pe uscat"

Joi, 08 Aprilie 2021, ora 14:52
Autor: Lavinia Ionita
Marturii sfasietoare ale medicilor care trateaza cazurile grave de COVID: "Se uita la tine disperati, sa-i ajuti. Nu putem decat sa urmarim cum respira ca pestele pe uscat"Medicii care lupta pentru salvarea bolnavilor de COVID sunt tot obositi FOTO Facebook/ Raed Arafat

Imaginile tulburatoare facute publice azi de Raed Arafat pe pagina sa de Facebook sunt insotite de marturii ale medicilor de la Unitatea de Primiri Urgente din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures.

"Situatia actuala in spital incepe sa fie tot mai grea, si vorbesc despre Serviciul de Urgenta, unde lucrez, atat in zona cu pacienti Covid, cat si in zona non-Covid. Avem tot mai multi pacienti in stare grava. Impresia noastra este ca sunt tot mai grave cazurile, avem multi pacienti desaturati care ajung la spital intr-o stare grava, multi tineri avem, fara comorbiditati. Am intrat intr-un ritm accelerat, e foarte greu pentru personalul medical sa digere, sa prelucreze aceste tragedii ale pacientilor.

Cand intri in zona COVID, vezi oameni care de 3-4 zile n-au dormit pentru ca nu au aer si tusesc intruna, sunt epuizati, sunt foarte agitati. Se uita la tine disperati, sa-i ajuti. Noi, in afara de oxigen si de tratament, nu putem decat sa urmarim cum respira ca pestele pe uscat. Dimineata am vorbit cu o pacienta tanara, de 32 de ani, si a doua zi am aflat ca a murit. Starea ei s-a degradat fulminant", povesteste doctorul Emilia Turucz, specialista in medicina de urgenta.

"Realitatea din spital este crunta, asta trebuie aratat, daca continuam asa, locurile din spital se satureaza, pacientii care vin in continuu nu vor avea loc sa fie tratati", concluzioneaza medicul.

Doctorul Maria Salanta, medic coordinator UPU SMURD Targu-Mures este ingrijorata de gravitatea cazurilor:

"Pe langa numarul mare de pacienti, care de la inceputul lunii aprilie a crescut exponential, ne frapeaza si gravitatea cazurilor, avem de-a face cu forme medii si severe in cea mai mare parte a cazurilor. Sunt multi intubati si foarte multi pe ventilatie non invaziva. In ultimele zile am ajuns la maximul pe care il putem suporta ca si compatiment covid din cadrul UPU Targu Mures. Am ajuns astazi la 40-50 de pacienti suspecti pe zi, dintre care 70-80% se dovedesc a fi pozitivi".

 Articol citit de 6223 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Pauperovici
  08.04.2021, 15:46
  ce mai fac spitalele sri ?
  dar cele modulare ?
  Pauperovici
  08.04.2021, 15:46
  (re)capitulam
  femeia arsa de stormtrooperii lui beuran, tot ca pestele era - doar ca pe gratar
  lucan sarea gardu cu rucsacu cu valuta si bijuterii, pe care doar prin jocuri le gasesti in gramezi
  oprescu lua mita ca asta era meseria lui
  altuia i-a fost taiata artera la o scoatere de amigdale
  altul lasat sa se goleasca de sange pe hol pana l-au dus direct la cimitir
  alta la fel, ca lipsea o stampila
  altii recusuti cu pansamentul in ei, au putrezit de vii

  samd
  gebeleizishelios
  08.04.2021, 15:21
  Covidu’ devine mortal abia DUPĂ ce omul intră pe mâna „eroilor"
  O guvernare criminala ! Spaima, lipsa de sperantă, disperarea, furia sunt boli mult mai grave decat infectarea cu carcalacul cu 99,7 % sanse de supravietuire.De cand cu pandemia si diletantismul guWernamental in combaterea acesteia, lumea a innebunit, de-a dreptul! S-au umplut rubricile de stiri din ziare si de la televizor cu relatări ale unor situatii horror, in care romani exasperati recurg la solutii extreme.Omul – transformat peste noapte de OMS in animal de laborator!

  Protocolul OMS-ului are ca scop unic uciderea pacientului, de aceea include – pentru prima oară in lume – și medicamente …experimentale! Pacientul NU este informat despre aceasta și nici NU i se cere acordul pentru tratamentul ce urmează a-i fi administrat. Cei care au insuficiență respiratorie scăzută cu 5-20% sunt urgent intubați și … din acel moment familia ii poate aprinde lumanarea!
  Serurile cu care se vaccinează populația lumii sunt la randul lor experimentale pană in 2023! Recent oficialii Big Pharma și "specialiștii" no name ai ocultei au declarat in diverse publicații că tocmai efectele adverse grave ale acestora și decesul injectaților sunt semne certe că serurile acționează asupra organismului uman!!! Mai mult, aceste crime sunt considerate "victime colaterale" intrucat, zic ei, beneficiile ar fi mult mai mari.
  In final, mă străbate o intrebare: Ce măsuri s-au recomandat PRO SĂNĂTATEA Cetatenilor planetei !? Constat o evidentă fractură de logică: pană acum totul se rezumă la moarte. Măsurile dispuse de guvernele lumii sunt incompatibile cu viața umană, mai precis ne aflăm in plin genocid planetar! Cei care nu mor uciși in spitalele-lagăr, se sinucid, innebunesc și o foarte mică parte supraviețuiesc cat de cat normal. Dar și normalitatea lor va fi scurtă deoarece incepe segregarea: vaccinați și nevaccinați! Culmea idioțeniei, vaccinații sunt "păziți" de autoritățile criminale, la ordinul ocultei, deși taman ei n-ar trebui să se mai teamă de nimic. Vom vedea ***and care dintre cele două categorii sunt mai periculoase pentru rasa umană căreia, pare-se, i-a venit din nou sfarșitul.
  Rank1
  08.04.2021, 19:03
  spui ca " umea a innebunit, de-a dreptul!"
  Tu cred ca erai si vei fi in acest stadiu, permanent!
  RexMundi
  08.04.2021, 15:16
  serios ?
  asta se cheama intoxcare de presa... huaaaaa