Organizatia de care apartinea "cainele ucigas", reclamata pentru omor din culpa

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 14:27 3754 citiri
Foto: Arhiva

Organizatia de care apartinea, conform actelor, cainele care a ucis un copil de patru ani in Bucuresti a fost reclamata la Politia Capitalei pentru "omor din culpa". Cel care a facut sesizarea este europarlamentarul Sebastian Bodu.

Sebastian Bodu, europarlamentar PDL, a sesizat, miercuri, Politia Capitalei si Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara pentru a incadra fapta Asociatiei "Caleidoscop", reprezentata de Carmen Secareanu, la infractiunea de omor din culpa, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

In SUA, cainii fara stapan sunt eutanasiati in 3 zile. In Romania omoara oameni - Interviu

"In fapt, cainele care a omorat prin muscaturi un copil de patru ani si l-a ranit pe fratele acestuia, de sase ani, in zona Parcului Tei din Bucuresti, fusese adoptat de asociatia mai sus mentionata, iar lasarea lui in libertate, din orice motive, constituie o incalcare a angajamentului care prevede fie pastrarea, fie predarea lui. Odata adoptat, cainele intra in paza juridica a adoptatorului care raspunde contraventional, civil si penal pentru acesta.

O astfel de iresponsabilitate crasa din partea reprezentantilor asociatiei nu poate ramane nesanctionata cu maxim de celeritate. Nu poti face adoptii fictive indiferent de motiv, mai ales unul pur mercantil, legat de contractele cu primaria. Cine adopta un caine trebuie sa stie ca raspunde pentru animal exact ca pentru propria fapta", a afirmat europarlamentarul PDL.

Sebastian Bodu si-a exprimat compasiunea pentru parintii indurerati si ii incurajeaza sa se indrepte impotriva ONG-ului care a semnat ca va lua in adoptie acel caine.

"Asadar, raspunderea Asociatiei "Caleidoscop" este una obiectiva, nimic neputand inlatura raspunderea delictuala reglementata. In aceste conditii, ii incurajez pe parintii celor doi copii sa se indrepte impotriva Asociatiei "Caleidoscop" si a persoanei care a semnat formularul de adoptie cu o actiune in pretentii. Imi exprim compasiunea fata de familia copilului omorat intr-un mod salbatic si sper ca raspunderea contraventionala, civila si penala, chiar daca nu poate compensa pierderea unui suflet de om, sa aduca cel putin dreptatea pe care legea o poate face", a mai spus europarlamentarul.

Femeia care ar avea in grija "cainele ucigas": Eu am constiinta curata

Luni, un copil de patru ani a murit in zona parcului Tei din Capitala dupa ce a fost muscat de caini. Fratele sau, de sase ani, a fost muscat si el, dar a reusit sa scape. Potrivit raportului IML, micutul a murit de la pierderea masiva si rapida de sange. Presedintele Traian Basescu a facut marti un apel catre Guvern in care a cerut ca Executivul sa emita o ordonanta de urgenta prin care toti cainii fara stapan care nu pot fi adoptati sa fie eutanasiati.

A.C.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News