Orasul Popesti-Leordeni si comuna Tunari din Ilfov intra in carantina pentru doua saptamani incepand de azi, ora 22.00

Vineri, 19 Martie 2021, ora 13:25
3368 citiri
Orasul Popesti-Leordeni si comuna Tunari din Ilfov intra in carantina pentru doua saptamani incepand de azi, ora 22.00
Carantina extinsa in Ilfov/Foto: Politia Romana/Facebook

Orasul Popesti-Leordeni si comuna Tunari (satele Tunari si Dimineni), ambele din judetul Ilfov, intra incepand de azi, ora 22.00, in carantina pentru doua saptamani, potrivit unui comunicat al prefecturii. De asemenea localitatile Berceni, Branesti si Otopeni intra si ele in carantina.

Decizia a fost luata de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Ilfov, pe baza analizei de risc efectuata de catre Directia de Sanatate Publica Ilfov si a avizului Institutului National de Sanatate Publica.

"Ca urmare a analizei de risc efectuata de catre Directia de Sanatate Publica a judetului Ilfov si a avizului Institutului National de Sanatate Publica, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Ilfov a adoptat in sedinta extraordinara:

- Hotararea nr. 35 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii masurii de carantinare zonala pentru orasul Popesti-Leordeni, judetul Ilfov;

- Hotararea nr. 36 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii masurii de carantinare zonala pentru comuna Tunari, cu satele apartinatoare Tunari si Dimieni, judetul Ilfov", a anuntat Prefectura judetului Ilfov.

Ambele propuneri au fost inaintate catre Centrul National de Coordonare si Conducere a Interventiei in vederea emiterii ordinului Comandantului Actiunii.

Modelele de adeverinta de la angajator / declaratie pe proprie raspundere / declaratie pe proprie raspundere pentru deplasarea in afara locuintei in intervalul orar 22:00 - 05:00 pot fi gasite in sectiunea ACASA din pagina Institutiei Prefectului - Judetul Ilfov: https://if.prefectura.mai.gov.ro/ sau sectiunea SITUATII DE URGENTA: https://if.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/.

Prefectura Ilfov a anuntat, joi seara, ca localitatile Berceni, Branesti si Otopeni intra in carantina, la ora 22:00, petru o perioada de 14 zile.

"Ca urmare a analizei de risc efectuata de catre Directia de Sanatate Publica a judetului Ilfov si a avizului Institutului National de Sanatate Publica, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Ilfov a adoptat in sedinta extraordinara: Hotararea nr. 31 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii masurii de carantinare zonala pentru comuna Berceni, cu satul apartinator Berceni, judetul Ilfov; Hotararea nr. 32 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii masurii de carantinare zonala pentru comuna Branesti, cu satele apartinatoare Branesti, Islaz, Pasarea si Vadu Anei, judetul Ilfov; Hotararea nr. 33 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii masurii de carantinare zonala pentru orasul Otopeni, judetul Ilfov", a transmis, joi, Prefectura Ilfov.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#carantina, #Ilfov, #pandemie coronavirus Romania, #Tunari , #romani