Oprescu, semnal de alarma legat de caldura bucurestenilor

Joi, 23 Iulie 2015, ora 10:47 2952 citiri
Foto: Ziare.com

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a atras atentia, joi, asupra situatiei serviciului public de termoficare, subliniind ca bucurestenii sunt cei care au de suferit din cauza problemelor.

"In fiecare an, de 7 ani, in septembrie - octombrie, incep reluarea aceleiasi probleme - incalzirea, apa calda - este vorba de sistemul public de termoficare Bucuresti, necesar pentru asigurarea unui trai decent. Discutam despre o problema de interes public major. Politicianismul ieftin, smecheria, impostura si interesele meschine nu au ce cauta in aceste chestiuni atunci cand este vorba despre traiul cetatenilor.

Singurul lucru care este important si dicteaza este interesul cetatenilor. Vreau sa trag un semnal de alarma asupra RADET, asupra situatiei Serviciului public de termoficare. Situatia nu mai poate fi amanata, tolerata. Singurii care au de suferit sunt bucurestenii. (...) An de an consumul a fost platit", a spus Oprescu, intr-o declaratie de presa.

Bucurestenii, fara caldura si apa calda in toiul iernii: Avarie in trei sectoare

El a afirmat ca in 2008, cand a preluat PMB, datoria era de 743 de milioane lei, iar aceasta a fost platita esalonat, in urmatorii 3 ani.

In context, edilul sef a sustinut ca procentul de plata pe primele sapte luni din 2015 "este de 101%, respectiv 697,6 milioane lei platite ELCEN pentru agentul termic produs".

"Oricat de multi bani am indreptat catre ELCEN nu au fost de ajuns. (...) Platim penalitati la penalitati catre ELCEN. Dorinta ELCEN nu a fost niciodata sa se uneasca. (...) Motive au fost invocate vreo 40", a mai spus Oprescu.

RADET avertizeaza: Avem nevoie de bani pentru ca bucurestenii sa aiba caldura la iarna

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News