Opinii: Mai bine muriti, doar n-o fi un capat de tara!

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 11 Octombrie 2010, ora 13:24
4312 citiri
Opinii: Mai bine muriti, doar n-o fi un capat de tara!
Sursa foto: cinematracker.blogspot.com

Exista o stransa legatura intre viziunea omului despre lume, calitatea sa morala, valorile si modul in care acesta judeca si actioneaza in viata de zi cu zi.

De exemplu, daca presedintele spune ca scoala scoate tampiti, ca tara e de mana a doua, ca romanii mai bine ar pleca in afara si, in general, sa mai terminam cu fitele intelectuale si sa ne punem pe ospatarit si tinichigerie, inseamna oare ca Traian Basescu nu are respect pentru oamenii invatati, cititi si pregatiti, care au studiat o viata, incercand sa fie mereu mai buni?

Sau din "invataturile" presedintelui s-ar putea intelege mai usor ca domniei sale ii plac mai mult "baietasii" care se descurca, unde cartea e mai putina, dar tupeul si nesimtirea, practica si filosofia strazii dau pe dinafara?

Grea dilema, va las sa o rezolvati singuri. Pana atunci, sa ne mutam atentia spre un alt membru important al PD-L, cel care pana acum a decis timp de aproape doi ani destinele economiei romanesti.

Daca nu va este cunoscut inca, daca nu ati avut ocazia sa va ciocniti de filosofia de viata a celui care a decis si inca hotaraste destinele voastre, sa admiram o mostra din Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, fost primar al Capitalei si actual prim vicepresedintel in PD-L - despre pretul gazelor: "chiar daca va creste, nu este un capat de tara"!

Ce poate fi mai incurajator si mai solidar cu nevoile romanului proaspat secerat cu 25% (in cele mai multe cazuri mult mai mult) din salariu, daca este bugetar, si cu pana la 50% din leafa, daca mai este inca angajat la privat.

Vestea redresarii economiei romanesti a venit odata cu anuntul presedintelui care a decis ca bugetarii vor avea reduse salariile cu 25% pentru o perioada de sase luni.

Relansarea cu adevarat a motorului economiei a debutat in momentul in care si TVA a fost crescuta 25%. Apoi marirea impozitelor si taxelor a dat aripi revenirii si iesirii din recesiune. Cu mandrie guvernantii au petrecut planificand alte cate masuri anti-criza.

Printre ele, cea mai importanta este, se pare, cresterea preturilor la diverse produse si servicii. A fost schimbata garniture ministrilor foarte buni si competenti cu altii care frizeaza genialitatea profesionala. Primul care a tinut sa se remarce - noul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabara, care ne anunta cresteri de preturi de 10% la produsele alimentare.

Economia deja se pregateste sa isi ia zborul, daca uriasa crestere a puterii de cumparare a romanilor nu doar ca a fost notata si inregistrata de catre guvernanti, dar sta si la baza posibilei decizii producatorilor de marire a preturilor la alimente.

Pentru consfintirea si pastrarea trendului ascendant al demarajului economic al Romaniei, in sfarsit, intra in scena si premierul Emil Boc care sustine cu o veselie greu retinuta ca salariile bugetarilor nu se vor mari in 2011. Cel mult, poate cele mai mici dintre cele mai mici! Dupa avalansa de vesti bune, bomboana pe coliva romanilor e proptita de teoreticianul conceptului "La vie en rose" - Adriean Videanu.

Propovaduitorul minimei moralia de solidarizarea populatiei intru faliment, Adriean Videanu, hotaraste barbateste ca o crestere a pretului gazului e chiar un semn bun, o veste fericita, din moment ce "nu este un capat de tara pentru o familie".

Doar pic cu pic se aduna mult, si asa economia tarii va incepe sa duduie si sa huruie din toate incheieturile pana in 2012, cand PD-L va ajunge din nou acolo unde este deja - la carma mult prea iubitei noastre tari.

Totusi, daca ceva va merge prost, daca economia nu va exploda, in orice sens ar fi sa fie, daca PD-L nu va fi condamnat de popor sa castige alegerile de acum pentru totdeauna in acest colt de lume, daca sistemul va ceda si, Doamne fereste!, domniile voastre vor trebui sa se recunoasca invinse, sa stiti inca mai aveti o sansa sa va spalati pacatele si sa puneti capat minciunilor.

Pana cand nu va fi prea tarziu, iar cei care vor veni va vor scoate singurii vinovati ai unei erori colective.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Adriean Videanu, #scumpuri, #criza economica, #recesiune, #masuri anticriza, #premierul Emil Boc, #Traian Basescu , #romani