Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

ONG-urile viziteaza comunitatile de rromi

Joi, 17 Iunie 2010, ora 19:34
1124 citiri
ONG-urile viziteaza comunitatile de rromi
Foto: Arhiva

Reprezentantii mai multor ONG uri care se ocupa cu problemele comunitatii rrome si cativa consultanti in domeniu au venit in Petrosani pentru a vizita comunitatile de aici.

Prima vizita a fost facuta la scoala si in Cartierul Colonie, acolo unde au luat primul contact cu realitatea din Petrosani. Rromii, insa, au ocazia sa afle acum cum pot ajunge mai usor sa discute cu autoritatile locale, sau cum pot fi sprijiniti in proiecte.

"Am discutat cu cei care sunt lideri ai grupurilor de rromi din comunitatile de aici si am observat ca sunt foarte receptivi in ceea ce priveste metodele de mobilizare a oamenilor.

Amnesty International critica Romania pentru prejudecati impotriva rromilor

Vrem sa-i invatam sa scrie o scrisoare de intentie sau sa isi discute si sa-si faca auzite problemele la nivelul comunitatii cu care sa si gaseasca solutii si cum sa intre in dialog cu autoritatile locale", a afirmat David Mark, director executiv Alianta Civica a Rromilor

Cei care au ajuns acum la Petrosani spun ca vor sprijini proiectele comunitatilor de rromi pentru educatie, sanatate, conditii de locuit sau chiar pentru a-i putea angaja sau califica.

"Vrem sa incurajam parteneriate cu institutiile publice pentru elaborarea unor proiecte prin care sa acceseze fonduri structurale. Din acest fond pot fi finantate proiecte educationale sau chiar de angajare, pentru ca e esential ca atunci cand un rrom se califica timp de 6 luni sa aiba o sursa cu care sa-si poata intretine familia", a declarat Cristi Mihalache, consultat Proiecte Fonduri Structurale.

Reprezentantii rromilor au vizitat cartierul Colonie, acolo unde locuiesc si invata majoritatea copiilor de etnie rroma din Petrosani. Scoala nr. 2 a beneficiat de-a lungul timpului de o serie de proiecte, iar pe viitor, intenstia celor care sprijina rromii este sa aiba cat mai multe realizari.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#ONGuri rromi Petrosani, #ONG comunitate rromi, #programe rromi , #locuitori