Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

ONG: Primul telefon dat de Oprescu in mandat a fost pentru maidanezi, ce face ASPA acum?

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 13:11
3334 citiri
ONG: Primul telefon dat de Oprescu in mandat a fost pentru maidanezi, ce face ASPA acum?
Foto: Arhiva

Un nou scandal a izbucnit intre Asociatia Cutu-Cutu si Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), dupa ce un copil a fost muscat de un caine fara stapan, marti, in parcul IOR din Capitala si a ajuns la spital.

ASPA a dat vina pe Asociatia Cutu-Cutu, spunand ca maidanezul agresiv fusese adoptat de ONG, care se afla pe lista neagra a organizatiilor si nu mai poate adopta nicun caine de la ASPA.

Lista neagra: Zeci de ONG-uri si persoane nu mai pot adopta caini. Au abandonat animalele!

Pentru a face lumina in aceast caz, Ziare.com a luat legatura cu Marcela Pisla, presedintele Asociatiei Cutu-Cutu.

Ea a raspuns acuzatiilor ASPA precizand ca este vorba despre un "artificiu" pe care il incearca institutia pentru a pata imaginea asociatiei, in conditiile in care intre cele doua exista un conflict de mai multi ani.

Pisla a mentionat ca maidanezul a fost, intr-adevar, intr-un program de returnare si ar fi putut fi adoptat de Asociatia Cutu-Cutu, insa situatia este ceva mai complicata. In acest program, care a demarat in 2008, primaria trebuia sa prinda cainii, sa ii castreze, sa le puna semnul in ureche, sa ii cipeze, urmand ca animalele sa fie eliberate pe strada pana li se gaseste un stapan. Cainii nu puteau fi tinuti in adoposturi, pentru ca, la acea vreme, se estimeaza ca existau peste 30.000 de caini pe strazile Capitalei.

Primul telefon dat de Oprescu a fost pentru maidanezi

"Cand a venit primarul Oprescu, in iunie 2008, a inceput o activitate de colaborare de mare efervescenta intre Asociatia Cutu-Cutu si ASPA. Primul telefon pe care l-a dat in calitate de primar, in prima lui zi de serviciu, la ora sapte dimineata, a fost la Asociatia Cutu-Cutu ca sa rezolve problema cainilor fara stapan, avand in vedere ca si noi l-am sprijinit la alegeri, pentru ca era mai iubitor de animale decat contracandidatul sau.

A inceput activitatea de castrare a cainilor de pe strada. Pentru ca era un vid legislativ, hingherii au incheiat un protocol cu organizatiile si au spus ca nu castreaza niciun caine daca asociatiile nu semneaza ca ii adopta. Noi am scris pe hartie ca ii adoptam numai ca sa ii castram, sa nu se mai inmulteasca, ne-am asumat acest rol de kamikaze, dar am luptat tot timpul pentru schimbarea legislatiei", a detaliat Marcela Pisla.

Femeie gasita moarta langa o piata din Bucuresti: Avea corpul plin de muscaturi de caine

Presedintele asociatiei sustine ca ASPA incearca sa loveasca in imaginea ONG-ului prin astfel de acuzatii, fara sa tina cont de faptul ca organizatia nu a mai returnat niciun caine pe strada din 2009.

"Atunci s-a stabilit ca poate sa returneze si ASPA, dar ASPA nu voia sa faca acest lucru decat pe semnatura ONG-urilor, adica pe raspunderea altuia, ceea ce ni s-a parut strigator la cer", a explicat Pisla.

Referitor la maidanezul care a muscat copilul in Parcul IOR, aceasta a spus ca este greu de demonstrat cui ii apartinea animalul si ca se asteapta rezultatele anchetei.

"Domnul Bancescu (directorul ASPA - n.red.) nu a vrut sa aduca dovezi in acest sens. Nu stim daca intre cei sapte catei era vreunul adoptat de Asociatia Cutu-Cutu. De fapt nu adoptat, ci returnat. Chiar daca pe hartie scria adoptie, este, de fapt, returnare si acest lucru poate fi demonstrat de toti iubitorii de animale din Bucuresti care erau activi in perioada aceea si care au beneficiat de sprijinul asociatiei pentru castrarea cainilor lor. Exista si o hotarare de consiliu in care se mentioneaza cuvantul 'returnare'", a incheiat Pisla.

Copil muscat de un maidanez in parcul IOR din Capitala

Copilul muscat de maidanez se juca intr-o zona special amenajata in parcul IOR, ajungand cu ambulanta la spital si ulterior la Institutul Matei Bals. Una dintre mamele care ii supraveghea pe copii a precizat ca, personal, a sunat in urma cu cateva zile la ASPA pentru a aduna cainii din parc. "Azi am vazut masina ASPA cu doi caini, au spus ca nu au reusit sa ii prinda pe ceilalti, desi dormeau pe spatiul verde", a mentionat ea.

Reprezentantii ASPA nu au putut fi contactati de Ziare.com pana la transmiterea acestei stiri.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#copil muscat caine Bucuresti, #probleme caini Bucuresti, #scandal maidanezi ASPA, #maidanezi Bucuresti , #caini vagabonzi