OMS afirmă că varianta Delta nu-i vizează în mod specific pe copii

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 09:32
1573 citiri
OMS afirmă că varianta Delta nu-i vizează în mod specific pe copii
Varianta Delta, mult mai contagioasă decât versiunile anterioare, este în prezent detectată în 132 de ţări FOTO Pixabay

Varianta Delta a COVID-19 nu vizează în mod specific copiii, contrar a ceea ce sugerează unele ipoteze, a declarat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a raportat o rată crescută de infectare la toate grupele de vârstă, informează AFP.

"Voi fi foarte clară: nu constatăm că varianta Delta vizează în mod specific copiii", a afirmat într-o o conferinţă de presă experta americană Maria Van Kerkhove, directoarea echipei tehnice COVID-19.

S-a afirmat că "variantele vizează în mod specific copiii, dar, de fapt, nu este cazul. Ceea ce vedem este că variantele au ca ţintă pe cei care sunt amestecaţi social", a adăugat specialista.

Varianta Delta, mult mai contagioasă decât versiunile anterioare, este în prezent detectată în 132 de ţări.

Potrivit datelor colectate în Marea Britanie când a apărut varianta Alpha şi datelor colectate după răspândirea variantei Delta, există o rată de infectare crescută "la toate grupele de vârstă", a declarat Van Kerkhove.

OMS a subliniat că se lucrează pentru o mai bună înţelegere a dinamicii variantei Delta şi pentru a înţelege de ce este atât de contagioasă.

"Constatăm că variantele care circulă contaminează oamenii dacă aceştia nu iau măsurile de precauţie adecvate", a continuat expertul OMS, care a menţionat distanţarea fizică şi evitarea adunările în spaţii închise, slab ventilate şi supraaglomerate.

"Există o mulţime de măsuri la dispoziţia noastră care ne pot menţine în siguranţă pe noi, pe cei dragi şi pe copiii noştri", a subliniat ea.

OMS nu intenţionează să redenumească varianta Delta COVID-21 "pentru că boala este aceeaşi".

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite avertizează că varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme severe ale bolii, chiar dacă persoanele infectate sunt vaccinate.

Avertismentul a fost făcut congresmenilor americani într-un document confidenţial văzut de CNBC şi autentificat de agenţia federală pentru sănătate.

Delta, prezentă în cel puţin 132 de ţări şi care este forma dominantă de boală în Statele Unite, este mai transmisibilă decât răceala comună, gripa spaniolă din 1918, gripa, variola, Ebola, MERS şi SARS, potrivit documentului. Doar pojarul pare să se răspândească mai rapid decât Delta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment privind riscul transmiterii virusului H5N1 la oameni: ”Rată de mortalitate extraordinar de ridicată”
Avertisment privind riscul transmiterii virusului H5N1 la oameni: ”Rată de mortalitate extraordinar de ridicată”
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat joi, 18 aprilie, ”îngrijorarea enormă” faţă de răspândirea în creştere a tulpinii H5N1 a virusului gripei aviare la noi...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#tulpina delta, #val patru covid, #OMS , #coronavirus Delta Romania