Oficiali britanici, apel catre Guvernul roman: Opriti sacrificarea cainilor comunitari

Duminica, 21 Iunie 2015, ora 08:59
5253 citiri
Oficiali britanici, apel catre Guvernul roman: Opriti sacrificarea cainilor comunitari

Oficiali britanici au cerut insistent guvernului roman sa puna capat sacrificarii cainilor comunitari, dupa ce in jur de 300.000 dintre acestia au fost omorati in cadrul unei campanii de reducere a numarului patrupedelor fara stapan declansata dupa ce un baiat de patru ani sfasiat de caini si-a pierdut viata la Bucuresti.

Mail on Sunday dezvaluie ca oficiali britanici au facut lobby pe langa liderii de la Bucuresti, solicitandu-le sa dea dovada de un comportament "uman" in criza milioanelor de caini comunitari care colinda pe strazile din Romania, muscand mii de persoane in fiecare an.

Bucurestiul, prin ochii unui expert in calatorii: M-am bucurat ca maidanezii au disparut

In jur de 300.000 de caini au fost adunati si macelariti intr-o campanie de reducere a numarului patrupedelor fara stapan, dupa ce Ionut Anghel a fost omorat in timp ce se juca in apropierea unui parc, scrie publicatia britanica.

Dosarul copilului ucis de maidanezi: Condamnare la 3 ani de inchisoare, despagubiri de milioane de euro (Video)

Desi initial a fost pusa pe seama cainilor comunitari, ulterior s-a aflat ca moartea copilului a fost provocata de cainii de paza aflati in proprietatea unei companii private, relateaza ziarul. Luna trecuta, aceasta a fost condamnata la plata unei despagubiri de 1,7 milioane de lire sterline catre familia devastata a copilului ucis.

Acest lucru nu a impiedicat autoritatile romane sa continue cu campania masiva de sacrificare, existand informatii ca unii caini au fost omorati cu batele in plina strada sau inchisi in custi in adaposturi oribile. Documente guvernamentale obtinute de ziarul britanic indica temerile Foreign Office privind tratamentele crude pe scara larga fata de animale in Romania.

Surpriza: Mai multi romani muscati de caini cu stapan decat de maidanezi

"In general, bunastarea animalelor in Romania reprezinta un motiv de preocupare, in special in cazul cainilor comunitari", a avertizat ambasadorul britanic in Romania, Martin Harris, intr-o nota recenta catre Londra.

"Din nefericire, autoritatile locale de multe ori nu isi permit sa construiasca adaposturi adecvate sau sa sterilizeze cainii in conditii adecvate", a adaugat el.

Organizatii caritabile precum "Save The Dogs" si "World Animal Protection" au cerut ca masacrul sa fie oprit si ca cainii fara stapan sa fie adoptati sau sterilizati. In prezent, scrie Daily Mail, cainii sunt eutanasiati daca nu li se gaseste un stapan intr-un termen de doua saptamani.

Oprescu vrea uciderea maidanezilor: E aberant sa oprim eutanasierea

In scrisoarea sa, trimisa in aprilie, ambasadorul Harris scrie ca Ambasada Marii Britanii de la Bucuresti a gazduit o intrevedere intre primarul orasului si organizatiile caritabile, adaugand: "Am recomandat autoritatilor locale din Romania sa se foloseasca de sfaturile acestor organizatii in gestionarea acestei probleme grave intr-un mod adecvat si uman".

Sara Turetta, presedinta a Save The Dogs, a declarat pentru Mail on Sunday: "Am fost la intalnire. Noi sustinem ca sacrificarile sunt ineficiente si ca au nevoie de o educatie mai buna privind modul in care trebuie sa aiba grija de caini si de programe de sterilizare. Este incredibil de important ca ambasada britanica si alte ambasade straine ne ajuta sa le comunicam acest mesaj romanilor pentru ca asta inseamna ca nu suntem izolati".

"Suntem preocupati ca autoritatile sa preia controlul asupra unei probleme istorice, de lunga durata, si ca orice campanie sa fie derulata intr-un mod uman", a precizat la randul sau Foreign Office pentru publicatie.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#caini vagabonzi, #caini maidanezi Romania, #Marea Britanie caini romania , #caini vagabonzi