Oana Gheorghiu, despre atitudinea românilor în fața debandadei politice: "Am stat sute de zile în stradă ca să renunțăm acum?"

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 17:332390 citiri
Oana Gheorghiu, despre atitudinea românilor în fața debandadei politice: "Am stat sute de zile în stradă ca să renunțăm acum?"
Imagine de la protestele Rezist FOTO Hepta

Oana Gheorghiu, membră fondatoare a Asociației Dăruiește Viața, cea care a inițiat și implementat mai multe proiecte de renovare și dotare a spitalelor, se întreabă, retoric dacă românii nu cumva s-au resemnat în fața clasei politice din România.

Aceasta amintește de seria de proteste începute față de intențiile guvernului de a modifica legea grațierii și de a amenda Codul penal, în ianuarie 2017, la două săptămâni după învestirea guvernului PSDALDE condus de Sorin Grindeanu.

Protestele au luat amploare în toată România și în diaspora, mai ales după ce ministrul de Justiție, Florin Iordache, a anunțat prin mass-media, în jurul orei 24 din noaptea de 31 ianuarie, publicarea de către guvern în Monitorul Oficial a ordonanțelor privind grațierea unor fapte de corupție și modificarea Codului penal prin dezincriminarea abuzului în serviciu.

Protestele au atins apogeul în seara de duminică, 5 februarie, când peste 600.000 de manifestanți au protestat în toată țara, în ciuda faptului că în aceeași zi, guvernul anunțase abrogarea OUG 13.

Oana Gheorghiu a mărturisit într-o postare pe Facebook că s-a simțit la rândul ei resemnată, dar că și-a dat seama că greșește:

"Ne-am resemnat? Au obținut ce au vrut, resemnarea noastră? Chiar îi lăsăm să își bată joc de noi, de viitorul copiilor noștri, după bunul lor plac și pentru binele buzunarelor lor largi, doar pentru că nu-i mai suportăm, nu mai vrem să îi vedem și auzim?

Am stat sute de zile în stradă, în ultimii 5 ani, ca să renunțăm acum, când e cu adevărat important?

Atunci să recunoaștem că-s mai determinați ca noi, mai perseverenți, își doresc mai mult victoria. Noi, mai ca naționala de fotbal, n-a fost să fie...

Recunosc că am simțit aceeași resemnare, apoi mi-am dat seama că greșesc, că e exact lucrul de care au nevoie pentru a confisca puținul bine pe care-l obținusem.

Mi-am amintit de noi, de forța noastră, de impactul pe care îl avem când suntem mulți și le arătăm că-i vedem.

Chiar nu mai găsim energia de a le spune NU, așa NU?", a scris Oana Gheorghiu pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News