O tanara actrita a fost smulsa din multime si bagata in duba la marsul Noii Drepte din Cluj (Video)

Sambata, 01 Iulie 2017, ora 15:0213965 citiri
O tanara actrita a fost smulsa din multime si bagata in duba la marsul Noii Drepte din Cluj (Video)
Foto: Facebook/Laurentiu Dinca

O tanara actrita care a participat, sambata, la marsul pentru sustinerea comunitatii LGBT, "Cluj Pride", si ulterior a fost prezenta in Piata Avram Iancu la mitingul Noii Drepte pentru sustinerea "familiei traditionale" a fost ridicata cu forta de catre jandarmi si bagata intr-o duba, pe motiv ca a tulburat evenimentul.

Tanara care purta un tricoul alb cu mesajul "#spunedrept" a venit, sambata, in Piata Avram Iancu unde se desfasoara mitingul Noii Drepte si a intrerupt discursurile spunand ca marsul LGBT la care a participat nu a fost unul obscen. Ea ii raspundea astfel unui barbat care sustinea ca marsul comunitatii gay ar fi fost obscen.

Membrii Noii Drepte din PRU si PRM, prezenti la eveniment, au cerut jandarmilor indepartarea femeii spunand ca este o "provocatoare".

Jandarmii au intervenit in forta si au luat-o pe fata din multime, incercand sa o bage intr-o duba. Fata s-a zbatut, s-a asezat pe jos in Piata Avram Iancu, dupa care a fost ridicata pe sus de jandarmi si bagata in duba.

Tanara a sustinut ca a fost si la parada LGBT, care a fost o "manifestare linistita".
"S-a dat acolo un mesaj de pace. Nu este normal ca o comunitate sa se ridice impotriva celeilalte. Eu sunt pentru dialog. Am vrut dialog", a spus ea.

Aceasta a fost transporata la Sectia 2 Politie Cluj-Napoca, pentru a fi identificata, stabilindu-se ca este vorba de actrita Oana Mardare, de la Teatrul Independent "Reactor" din Cluj, o sustinatoare a comunitatii LGBT.

Comandantul Gruparii de Jandarmi Mobila Cluj-Napoca, Sebastian Clitan a declarat, sambata, presei, ca femeia ridicata de jandarmi in timpul mitingului organizat de Noua Dreapta, PRM si PRU este cercetata pentru tulburarea desfasurarii normale a unei manifestari publice.

"Facem cercetari si vom da un comunicat la final. Mise pare normal sa se respecte legea. S-a dat autorizatie pentru desfasurarea unei manifestari publice si legea trebuie respectata. Vom verifica daca a fost o interventie in regula a jandarmilor. Persoana respectiva a fost condusa la Sectia 2 de Politie din Cluj-Napoca pentru cercetari privind tulburarea desfasurarii normale a unei manifestari publice", a spus Clitan.

La Sectia 2 a ajuns si avocatul actritei Oana Mardare.

La mitingul Noii Drepte, in Cluj-Napoca, la care participa cateva zeci de persoane, sunt afiate bannere cu mesaje impotriva homosexualitatii si pentru normalitate: "Marsul Normalitatii pentru familia intemeiata pe casatoria dintre un barbat si o femeie", "Clujul nu este Gomora", "Pentru familia traditionala".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News