O noua transa de vaccin Moderna, de peste 106.000 de doze, soseste in Romania

Joi, 11 Martie 2021, ora 18:03 1971 citiri

O noua transa - peste 106.000 de doze - de vaccin Moderna va ajunge, vineri, in Romania, a anuntat Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV)

Potrivit CNCAV, 106.800 doze de vaccin Moderna vor ajunge, in 12 martie, la Institutul National de Cercetare Dezvoltare Medico-Militara "Cantacuzino". Transportul este asigurat de firma producatoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse in Bucuresti pe cale terestra.

Dozele vor fi depozitate la Centrul National de Stocare, iar in perioada urmatoare vor fi distribuite in centrele regionale existente la nivel national. Centrul National de Stocare a vaccinurilor impotriva COVID-19 din cadrul Institutului "Cantacuzino" este complet autorizat si avizat de catre Autoritatea Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR), autoritatea nationala care are competenta in domeniul medicamentului de uz uman.

Astfel, procesul de vaccinare continua atat in centrele din Bucuresti, cat si din tara, dozele fiind distribuite dupa cum urmeaza:

Centrul National de Stocare Bucuresti: 32.600 doze;

Centrul Regional de Depozitare Brasov: 5.600 doze;

Centrul Regional de Depozitare Cluj: 11.200 doze;

Centrul Regional de Depozitare Constanta: 15.400 doze;

Centrul Regional de Depozitare Craiova: 2.800 doze;

Centrul Regional de Depozitare Iasi: 18.200 doze;

Centrul Regional de Depozitare Timisoara: 21.000 doze.

Ca urmare a primirii autorizatiei din partea ANMDMR, Institutul National de Cercetare Dezvoltare Medico-Militara "Cantacuzino" poate desfasura, in calitate de distribuitor angro, operatiuni de detinere, custodie si livrare pentru medicamente carora li se impun criterii suplimentare de tipul: produse in acord cu art. 806 din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata: medicamente imunologice, respectiv produse cu distributie in lantul rece (care necesita manipulare la temperaturi scazute).

  • Sefa Autoritatii Nationale pentru Cetatenie castiga lunar, la 53 de ani, o pensie de 20.000 de lei. Venitul ei total se ridica la 30.000 de lei
  • Doi elevi au facut sex in toaleta scolii generale. Directorul este acuzat ca a incercat sa ascunda cazul: "Putin s-a musamalizat"
  • O nava ruseasca s-a scufundat in Marea Neagra. Autoritatile romane salveaza echipajul. Doi marinari au murit, iar 10 au fost salvati
  • Chinezii tin in loc Autostrada "Ford": Castigatorul Umbrarescu, contestat din nou de firma chinezeasca exclusa de la licitatie
  • Iubita fotbalistului dinamovist prins dopat, batuta rau intr-un hotel din Bucuresti
  • Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News