O femeie care a născut un copil cu sindrom Down după o inseminare artificială cere daune morale de 500.000 de euro

Luni, 02 August 2021, ora 21:373111 citiri
O femeie care a născut un copil cu sindrom Down după o inseminare artificială cere daune morale de 500.000 de euro
Femeia spune că medicul a greșit/ FOTO Pixabay

O femeie care a născut un copil cu sindrom Down după o înseminare artificială cere daune morale de 500.000 de euro. Femeii, care a născut în Elveția la 45 de ani, i-a fost înseminat un embrion rezultat din ovocite de la o altă femeie, procedura având loc la un spital privat din Cehia, transmite adevarul.ro.

Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Sectorului 3 din Bucuresti. Conform sursei citate, femeia a fost înseminată artificial cu material genetic provenit de la soţul de 69 de ani şi de la o donatoare de ovocite de 21 de ani.

Ulterior, ea l-a dat în judecată pe medicul care i-a urmărit sarcina, pe motiv că acesta nu i-a spus că va naște un copil cu sindrom Down.

Femeia care a deschis procesul a mai reclamat că "medicul nu a respectat obligaţia de informare a gravidei asupra tuturor analizelor ce pot depista eventuale anomalii ale stării de sănătate a fătului şi nu a acordat îngrijiri medicale corespunzătoare prin interpretarea eronată a rezultatului screeningului biochimic prenatal trimestrul I (bitest)", se arată în documentele juridice.

În ceea ce privește medicul, acesta s-a apărat punctând că el nu este doctorul curant al reclamantei.

De asemenea, în întâmpinarea depusă la dosar, ginecologul dat în judecată a arătat că rezultatul Bitestului a fost foarte bun, respectiv s-a estimat un risc scăzut al fătului de a avea Trisomia 21 (Sindrom Down).