Cum se vor desfasura nuntile, evenimentele private si spectacolele in aceasta vara. Propunerea ministrului economiei

Vineri, 02 Aprilie 2021, ora 15:24 5119 citiri
Nuntile vor fi posibile dar cu restrictii FOTO: FACEBOOK

Romanii ar putea participa in aceasta vara la nunti si alte evenimente private pe baza unui test covid rapid negativ. De asemenea, accesul la teatre si cinematografe se va putea face in acelasi mod, pe baza unei testari prealabile.

Este o varianta pe care Ministerul Economiei o ia in calcul, potrivit declaratiilor ministrului Claudiu Nasui. El a adaugat ca sunt discutii in prezent in acest sens pentru a vedea cum poate fi operationalizata o astfel de solutie.

"Este si testarea o solutie. E o varianta pe care o iau in calcul, nu o exclud deloc si chiar o discutam in momentul acesta sa vedem cum poate fi operationalizata", a declarat Claudiu Nasui, intrebat vineri la Digi 24 daca este posibil sa fie o testare rapida astfel incat oamenii sa poata avea acces la spectacole si alte evenimente pe viitor.

Referitor la subiect, liderul PSD Marcel Ciolacu a propus testarea regulata a angajatilor si decontarea din impozit a costului testelor rapide achizitionate de orice companie din tara, precum si redeschiderea restaurantelor, teatrelor si muzeelor, cu intrarea oamenilor doar dupa un test rapid negativ la COVID, costurile testarii fiind decontate de aceste institutii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
ceapa_verde
rank 5
Israelul garantează accesul la evenimente publice celor vaccinati