Municipiul Cluj-Napoca are peste 40% din populatie vaccinata anti-COVID-19

Vineri, 14 Mai 2021, ora 18:18
1843 citiri
Municipiul Cluj-Napoca are peste 40% din populatie vaccinata anti-COVID-19
Ioana Mihaila se pregateste sa vaccineze FOTO Facebook/ Ioana Mihaila

Aproape 50% dintre romanii care locuiesc in Cluj-Napoca sunt vaccinati impotriva Covid-19, a anuntat vineri Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila. Aflata intr-o vizita de lucru cu prilejul deschiderii maratonului de vaccinare de la Sala Polivalenta din municipiu, Mihaila a precizat ca spera ca in Cluj-Napoca "sa depasim cat mai curand pragul de jumatate din populatie imunizata".

Potrivit Ministrului, Cluj-Napoca a depasit nivelul de 40% din populatie vaccinata impotriva COVID-19.

"Am discutat cu domnul primar Emil Boc despre accelerarea campaniei de vaccinare si despre rezultatele deosebite pe care le-a obtinut in Cluj-Napoca, unde au atins peste 40% din populatie vaccinata.

Sper ca in Cluj-Napoca sa depasim, cat mai curand, 50% din persoane vaccinate, si va indemn pe toti sa veniti la vaccinare", a declarat Ioana Mihaila, care a participat la deschiderea maratonului de vaccinare de la Cluj-Napoca, potrivit Agerpres.

Eforturile de a stopa pandemie de coronavirus s-au vazut si in ceea ce priveste rata de infectare, care a scazut in Cluj-Napoca de la 8/1.000, la mai putin de 1,5/1.000, a precizat si primarul orasului, Emil Boc.

"Am coborat la 1,41/1.000 de la 8/1.000, fara carantina, datorita acestui ecosistem in care toata lumea a facut ceea ce trebuie. Doamna ministru ne-a dat vestea buna ca suntem intre 40 si 50% persoane vaccinate", a precizat Boc.

Vineri, Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a participat la deschiderea maratonului de vaccinare de la Cluj-Napoca, care se va desfasura pe parcursul a aproape patru zile, de vineri de la ora 16.00, pana luni, la ora 8.00. Imunizarea se face cu serul Pfizer-BioNTech. Maratonul de vaccinare este organizat de Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca.

La maratonul vaccinarii anti-COVID-19, care se desfasoara la Sala Polivalenta BT Arena din Cluj-Napoca, participa aproape 600 de voluntari - medici, asistenti medicali, rezidenti si studenti ai UMF "Iuliu Hatieganu".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#vaccin COVID, #Cluj Napoca, #Ioana Mihaila , #vaccinare covid Romania
Comentarii
Poza Byga
Byga
rank 1
De asta sosoaca și psd- partidul Diana sosoaca-ca clujul
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5