Primele măsuri anti-COVID luate de noul prefect al Capitalei: „Sper să găsesc forţa necesară”

Joi, 07 Octombrie 2021, ora 15:59 7025 citiri
Alexandra Văcaru este noul prefect al Bucureștiului, numit de guvernul Cîțu FOTO Facebook/ Alexandra Văcaru

Noul prefect al Capitalei Georgiana Alexandra Văcaru a anunţat că o şedinţă extraordinară a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va avea loc joi, 7 octombrie, pentru a lua noi măsuri în Bucureşti, după decizia adoptată de CNSU.

Măsurile luate vor fi comunicate ulterior.

„Sper să găsesc forţa necesară şi să îmi pun toată cunoaşterea şi priceperea în slujba locuitorilor Municipiului Bucureşti pentru a trece împreună peste aceste momente dificile şi pentru a clădi încrederea care este acum mai importantă decât oricând ca să ne apropiem cât mai rapid pentru ziua în care ne vom relua vieţile. Avem o şedinţă extraordinară a CMBSU. Am vrut să fac o declaraţie scurtă şi să vă spun că trebuie să convoc şedinţa extraordinară a Comitetului şi că vă vom comunica, printr-un comunicat de presă ulterior”, a afirmat Georgiana Alexandra Văcaru joi, 7 octombrie, la sediul Prefecturii Capitalei.

Chestionată dacă masca va deveni obligatorie pe stradă în Bucureşti, ea a răspuns: „Am vorbit de proporţionalitate, am vorbit de propuneri şi măsuri clare, eficiente. Aceste măsuri clare vor fi cele pe care le vom stabili şi care există pe agenda de lucru a şedinţei extraordinare. Mai întâi le vom adapta, le vom adopta şi vom reveni cu un comunicat de presă”.

„Măsurile de pe ordinea de zi, excepţiile, vin ca urmare a adoptării ordinului de modificare a ordinului comun al MAI şi Ministerului Sănătăţii şi vă vom comunica. Aş vrea să aşteptaţi până la comunicatul de presă”, a completat Văcaru.

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a trecut joi de 11 la mie, în Capitală. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 11,49, după ce miercuri a fost 10,93.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii