Noul prefect al Capitalei este Cristina Corut

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 15:19 6280 citiri
Foto: Romania TV

Cristina Corut (foto dreapta) este noul prefect al Capitalei, a anuntat miercuri ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca.

Corut, care a ocupat pana in prezent functia de subprefect, il inlocuieste pe Mihai Atanasoaei care a demisionat saptamana trecuta pentru a candida din partea PDL la Primaria sectorului 5, informeaza Realitatea TV.

Cristina Ecaterina Corut a fost numita in functia de subprefect in octombrie 2009, dupa ce mai detinuse aceasta functie si pana in iulie 2008, cand a fost demisa de fostul premier Calin Popescu Tariceanu si trecuta in functia de inspector guvernamental.

Fostul prefect PDL al Capitalei, Mihai Atanasoaei, a demisionat saptamana trecuta din functia de prefect dupa ce ministrul de Interne, Gabriel Berca, le-a cerut tuturor prefectilor sa decida daca isi pastreaza functiile sau intentioneaza sa candideze la alegerile locale din 10 iunie, caz in care vor trebui sa demisioneze, pentru a nu da prilejul la suspiciuni cu privire la corectitudinea organizarii alegerilor.

Joi, liderul PDL Bucuresti Elena Udrea a anuntat candidatii partidului la sectoare, printre acestia numarandu-se si Mihai Atanasoaei.

Elena Udrea a reamintit ca Atanasoaei are experienta in munca de jurist, fiind notar public, si l-a caracterizat ca pe un om "cu o expertiza extraordinara in administratia locala, tanar, competent, serios", care a candidat la alegerile din 2008 si a obtinut cel mai mare numar de voturi in colegiul sau, dar, din cauza "legii proaste", nu a ajuns in parlament, locul sau fiind ocupat de un candidat pe care il surclasase.

"Sunt convinsa ca sectorul 5 il asteapta. Sectorul 5 merita mai mult decat a avut in ultimii 12 ani!", a subliniat Elena Udrea, referindu-se la actualul primar PSD.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News