Timisoara are arhitect sef cu renume, recrutat prin concurs. Portofoliul sau numara proiecte de peste 40 de milioane de euro

Miercuri, 28 Aprilie 2021, ora 22:353131 citiri
Timisoara are arhitect sef cu renume, recrutat prin concurs. Portofoliul sau numara proiecte de peste 40 de milioane de euro
Gabriel Almajan, noul arhitect sef al Timisoarei FOTO: Facebook Dominic Fritz

Primaria Timisoara a finalizat concursul pentru postul de arhitect-sef al orasului. Castigator a fost desemnat Gabriel Almajan, un arhitect cunoscut al orasului, care in ultimii ani si-a pus amprenta asupra constructiilor din Timisoara.

Primarul Dominic Fritz i-a facut si o caracterizare, pe pagina sa de Facebook, noului arhitect sef care va intra in paine cat mai curand, mai ales ca postul a fost ocupat pana acum cu titlu de interimat.

"Primaria Timisoara si-a deschis portile pentru profesionisti. Asa am reusit sa il gasim si pe Gabriel Almajan, noul arhitect-sef al orasului. Postul, desi este unul esential pentru dezvoltarea Timisoarei, a fost ocupat in ultimii ani prin interimat si ma bucur ca o comisie de experti formata din trei profesionisti - arhitectul-sef al Consiliului Judetean Cluj, arhitectul-sef al Resitei si arhitectul-sef al Timisului - a reusit sa aleaga cel mai bun candidat dintre cei care s-au inscris la concurs. Multe dintre cladirile pe care le vedeti astazi in Timisoara poarta amprenta lui Gabriel Almajan, portofoliul sau incluzand de la constructia de cladiri de apartamente si birouri, pana la hale industriale, dar si restaurarea de cladiri istorice", a anuntat Dominic Fritz.

Gabriel Almajan conduce o firma de arhitectura care a realizat numeroase proiecte arhitecturale cu bugete de zeci de milioane de euro.

Edilul i-a indicat noului arhitect si ceea ce il aspteapta in perioada urmatoare.

"Trebuie sa finalizeze noul PUG al Timisoarei, sa restructureze si sa digitalizeze Directia de Urbanism astfel incat cererile depuse de timisoreni sa fie rezolvate rapid si predictibil, si sa intareasca capacitatea primariei de a construi o viziune urbanistica proprie pentru dezvoltarea orasului", a mai transmis primarul Timisoarei.