Au fost montat primele decorațiuni de Crăciun în București. Care sunt străzile care au fost împodobite FOTO

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 21:29 1920 citiri
Vestea a fost dată de Nicușor Dan FOTO Facebook/ Nicușor Dan

Primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat joi, 11 noiembrie, că au fost montate primele decorațiuni de Crăciun în București.

Primarul a publicat și poze cu străzile împodobite.

„Am început montarea decorațiunilor de Crăciun în București. Primele luminițe au fost montate în Piața Constituției, urmând să le instalăm pe toate până la sfârșitul lui noiembrie.

Vom folosi decorațiunile pe care le avem deja și ne vom limita la ornamente pentru zona centrală a orașului. O operațiune pentru care în trecut Primăria Generală plătea 9 milioane de lei se va face în acest an cu doar 1 milion de lei.

Pregătim și alte surprize de sărbători – tot cu cheltuieli reduse din partea PMB, dar cu implicarea mai puternică a agenților economici privați. Revin cu detalii în zilele viitoare”, a transmis Nicușor Dan.

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat joi, 11 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, că dacă pandemia va permite, municipalitatea va organiza un târg de Crăciun în Piața Universității.

În cadrul unei conferinţe de presă, edilul a subliniat că toate costurile vor fi recuperate din închirieri.

"În această iarnă, în condiţiile în care criza sanitară ne lasă, Municipalitatea va organiza un târg de Crăciun în Piaţa Universităţii, care nu va costa Municipalitatea nimic. Toate costurile pe care Municipalitatea le plăteşte o să fie recuperate din închirieri. Şi suntem în discuţii pentru închirierea unui operator privat care să organizeze târgul de Crăciun", a spus Nicuşor Dan.

Primarul a precizat că a discutat cu membrii Consiliului General despre o posibilă reducere a taxelor pentru ocuparea domeniului public, valabilă doar în acest an.

"Este o propunere pe care am făcut-o consilierilor. Ar fi prima dată când Primăria Capitalei nu ar cheltui, ci ar câştiga din organizarea târgurilor de Crăciun. Numai că suntem în nişte condiţii pandemice care opresc organizatorii privaţi să aibă prezenţă 100% pe respectivul teren. Şi atunci am propus ca aceste taxe să fie reduse în condiţiile pandemice de azi şi numai până la sfârşitul acestui an", a spus el.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News