12 dintre cele 19 spitale din subordinea Primăriei București sunt dedicate tratării cazurilor de COVID-19

Joi, 23 Septembrie 2021, ora 11:10 1190 citiri
12 dintre 19 spitale din București sunt folosite pentru tratarea cazurilor de COVID-19 FOTO Pixabay

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a transmis joi, 23 septembrie, că 12 dintre cele 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei sunt în acest moment folosite pentru tratarea cazurilor de COVID-19.

Edilul a mai spus că până la finalul săptămânii se vor adăuga încă 14 paturi pentru ATI.

„Primăria Capitalei și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București fac în continuare eforturi pentru asigurarea bazei logistice necesare tratării pacienților COVID-19.

12 dintre cele 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei sunt în acest moment folosite pentru tratarea cazurilor de COVID-19, cu un număr total de 712 paturi pentru acești pacienți.

Dintre paturile existente, 40 sunt la Terapie Intensivă, iar până la sfârșitul săptămânii se vor adăuga încă 14 paturi de Terapie Intensivă și 28 intermediare.

În ceea ce privește testarea pentru COVID-19, am primit 20 de mașini de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care vor beneficia de personal medical detașat de la ASSMB pentru a face testele pe teren, acolo unde e necesar.

Măsurile personale de protecție împotriva COVID-19 rămân în continuare foarte importante și constituie un ajutor esențial pentru medicii și cadrele medicale care luptă să salveze pacienții. Să ne protejăm cât putem mai bine, ca să nu supraaglomerăm spitalele și să trecem cu pierderi minime peste valul patru al pandemiei”, a transmis primarul Capitalei Nicușor Dan.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News