Muzeul Cinegetic Posada, locul unde putem vedea trofeul de cerb carpatin vanat de Nicolae Ceasescu

Sambata, 06 Martie 2021, ora 01:00
5163 citiri
Muzeul Cinegetic Posada, locul unde putem vedea trofeul de cerb carpatin vanat de Nicolae Ceasescu
Blana de urs, medaliata cu aur

Peste 3000 de exponate pot fi vazute la Muzeul Cinegetic Posada, aflat in Prahova, intre Comarnic si Sinaia. Printre acestea se numara si trofeul de cerb carpatin vanat de Nicolae Ceasescu, trofeu care a fost record mondial. Aici putem admira si blanuri de urs, medialiate cu aur, despre care se spune ca ar fi fost vanate tot de fostul dictator.

Muzeul din Posada, unic in tara, este un loc dedicat vanatorii. Multe dintre exponatele de aici sunt trofee si extrem de apreciate de cei care au aceasta pasiune.

Cei care pasesc pragul acestui muzeu au posibilitatea sa vada aproximativ 3000 de exponate.

Printre ele, dupa cum ne-a declarat muzeograful Florentina Pitic, se numara si trofeul de cerb carpatin care a fost vanat de Nicolae Ceasescu.

"Acest trofeu are 264,20 de puncte. A fost record mondial dar si national. A fost vanat de Nicolae Ceausescu in 1980, la Soveja. A fost record Mondial intre 1980-1985 si record national intre 1985-2003. In 2003 a fost omologat alt record de la un trofeu vanat in Mures care a obtinut 264,56 de puncte", a povestit Florentin Pitic.

Punctele sunt obtinute in functie de culoare, ramificatia coarnelor, deschiderea lor sau greutate.

Un alt record national care provine tot din perioada lui Nicolae Ceausescu este trofeul de mistret, care dateaza din 1978.

In acest muzeu sunt expuse 8 blanuri de urs, toate medaliate cu aur. Se spune ca animalele au fost vanate tot de fostul dictator.

"Cea mai valoroasa are 673,56 de puncte si a fost recoltata din Harghita in 1984. Nu stim cine le-a vanat. Au fost predate fara istoric de pe domeniul de la Scrovistea. Multi spun ca sunt vanate de Nicolae Ceausescu dar noi nu stim", a mai spus muzeograful.

Ce este cert ca ar fi apartinut fostului dictator este o trusa de pescuit si vanatoare, primita cadou.

Are toate accesoriile iar pe ea, din momeala, este facuta cifra 60, indiciu care conduce catre ideea ca ar fi primit-o cand a implinit 60 de ani.

Muzeul Cinegetic Posada a fost infiintat in 1996 ca sectie a Muzeului National Peles. Din 2004 a fost trecut in subordinea Romsilva dupa ce a fost renovat.

Contructia este din 1950 in locul unde familia Bibescu a ridicat un castel care a fost incendiat de trupele germane.

Mesaj Ro-Alert la Bistrița. Un urs și-a făcut apariția în zona unei păduri-parc
Mesaj Ro-Alert la Bistrița. Un urs și-a făcut apariția în zona unei păduri-parc
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a transmis, joi seara, 25 aprilie, un mesaj RO-Alert după ce a fost semnalată prezenţa unui urs în zona pădurii-parc Schulerwald...
Turistă în vârstă de 72 de ani, mușcată de urs în zona barajului Vidraru. Femeia a comunicat în engleză cu salvatorii
Turistă în vârstă de 72 de ani, mușcată de urs în zona barajului Vidraru. Femeia a comunicat în engleză cu salvatorii
O femeie de 72 de ani, aflată ca turist în România, a fost atacată de un urs, luni, 22 aprilie, în timp ce se afla în zona barajului Vidraru din judeţul Argeş. Autorităţile au emis mesaj...
#urs, #Nicolae Ceausescu, #comunism, #Posada, #vanatoare , #stiri sociale